Επιδείνωση της κατάστασης στις πλημμυρισμένες εκτάσεις Αχινού-Πεθελινού-Νέα έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα στις Σέρρες

Επιδείνωση της κατάστασης στις πλημμυρισμένες εκτάσεις Αχινού-Πεθελινού-Νέα έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα στις Σέρρες

Πλημμυρες_Σερρες-σιδηροδρομικη_γραμμηΣύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τις πλημμύρες στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Δευτέρα 30/3) στις 18.30 στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και σ’ αυτήν έχουν κληθεί να συμμετάσχουν η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, οι βουλευτές, οι δήμαρχοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του νομού.

Υπήρξε νέο άνοιγμα των θυροφραγμάτων της λίμνης Κερκίνης την Δευτέρα και οι νέες ποσότητες νερού, αναμένονται να φτάσουν στην περιοχή του Αχινού το βράδυ, επιδεινώνοντας την κατάσταση στις πλημμυρισμένες περιοχές.

Αχινος-αναχώματα-πλημμυρισμενεςΟ πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αχινού Ανέστης Κεμανιτζόγλου, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «η επιδείνωση της κατάστασης είναι ραγδαία» καθώς «παρά τα αναχώματα που έχουν κατασκευαστεί από άνδρες του στρατού και της δημοτικής αρχής, οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, ενώ ήδη έχουν απομακρυνθεί τα ζώα από μία κτηνοτροφική μονάδα».

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί στις αρμόδιες αρχές του δήμου Εμμανουήλ Παππά, όπου έχουν ήδη πλημμυρίσει 20.000 στρέμματα, το σπασμένο ανάχωμα στο Πεθελινό, με τον δήμαρχο Δημήτρη Νότα να εκτιμά πως «αργά το μεσημέρι αναμένεται να αυξηθεί ο όγκος νερού που πλησιάζει στην περιοχή».

Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση στην Κερκίνη

Σε ό,τι αφορά την Κερκίνη, παρ’ ότι η στάθμη των νερών της λίμνης βρίσκεται στο “κόκκινο”, η κατάσταση φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί καθώς, όπως λέει ο δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης «όσα νερά δέχεται η λίμνη από τη γείτονα χώρα, τη Βουλγαρία, τόσα διοχετεύει στον Στρυμόνα που διασχίζει τον νομό Σερρών».

«Η κατάσταση είναι άκρως σοβαρή αλλά πλέον σταθερή. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, είναι αυτό που προέχει», δήλωσε ο κ. Κοτσακιαχίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τόνισε δε, ότι «επί της παρούσης, το ανατολικό ανάχωμα της Κερκίνης δεν βρίσκεται σε κίνδυνο».