Επιλέγοντας τις κατάλληλες κουρτίνες για το σπίτι

Επιλέγοντας τις κατάλληλες κουρτίνες για το σπίτι

Το σπίτι δεν σταματάμε να το φτιάχνουμε και να το ανακαινίζουμε ποτέ. Πάντα θέλουμε να το βελτιώνουμε για να ανταποκρίνεται αισθητικά στις συνεχώς αναδυόμενες τάσεις της διακόσμησης σπιτιού. Αν είσαι όμως από τους ανθρώπους που δίνουν έμφαση στην λεπτομέρεια, η αλλαγή της επίπλωσης μονάχα δεν φτάνει. Θέλει και το κάτι παραπάνω, για να αναδειχθεί ο χώρος σου.

Ένα από τα αντικείμενα στα οποία συνήθως δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία είναι οι κουρτίνες, και παρά την αδιαφορία που τους δείχνουμε ο ρόλος τους είναι πάρα πολύ σημαντικός για την ανάδειξη των χώρων.

Ξεκινώντας πρέπει να πούμε ότι δεν κάνουν όλες οι κουρτίνες για όλους τους χώρους. Αν για παράδειγμα μιλάμε για μια εξοχική κατοικία δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βαριά υφάσματα για κουρτίνες γιατί δεν θα ταιριάζουν με το ύφος του σπιτιού ενώ παράλληλα θα δημιουργούν και περισσότερη ζέστη.

Όταν πρόκειται να βάλεις κουρτίνες στο σαλόνι τότε φροντίστε αυτές να είναι ανοιχτόχρωμες, ώστε να μπορεί να μπαίνει το φως του ήλιου απ’ έξω. Πέρα από αυτό όμως οι ανοιχτόχρωμες κουρτίνες είναι βασικό στοιχείο στο σαλόνι γιατί κάνουν τον χώρο να φαίνεται ακόμη μεγαλύτερος αφού όπως λέμε «ανοίγουν το μάτι» τα ανοιχτά χρώματα.

Στην κρεβατοκάμαρα η επιλογή του χρώματος δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Μάλιστα σε αυτήν την περίπτωση, ίσως είναι καλύτερο για σένα να επιλέξεις πιο σκούρα υφάσματα για τις κουρτίνες σου ώστε να εμποδίσεις το φως του ήλιου όταν κοιμάσαι.

Το μάκρος της κουρτίνας δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Ξέχνα την παλιά καλή συνήθεια που πήγαινες την κουρτίνα στην μοδίστρα για να την φέρει λίγο πιο πάνω από το πάτωμα. Αφήστε τις κουρτίνες σας να ακουμπήσουν κάτω όσο μακριές και να είναι. Ίσα ίσα που ο χώρος σας θα φανεί ακόμη πιο όμoρφος και πιο μοντέρνος.

Για υφάσματα και κουρτίνες στη Θεσσαλονίκη επιλέξτε Flora Fabrics και δεν θα το μετανιώσετε!