Το Επιμελητήριο αναζητά χορηγούς για το «Μαθητών Επιχειρείν»

Το Επιμελητήριο αναζητά χορηγούς για το «Μαθητών Επιχειρείν»

Με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Σερρών η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, επιδιώκοντας να συμβάλει στην προώθηση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου «Μαθητών Επιχειρείν» διοργανώνει Τοπικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας με θέμα «Μαθητών Επιχειρείν». 

Ο Διαγωνισμός

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες μαθητών των σχολικών μονάδων Γυμνασίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική.  Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι η εξοικείωση με την έννοια της επιχειρηματικότητας και την επιχειρηματική κουλτούρα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι μαθητές να προσεγγίσουν την έννοια της επιχειρηματικότητας, διερευνώντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματία και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, συμπληρώνοντας στο επαγγελματικό πλάνο της προσωπικής τους σταδιοδρομίας την επιχειρηματική δραστηριοποίηση.

Επιτροπή αξιολόγησης

Η Συμμετοχή στο Μαθητικό Διαγωνισμό κατοχυρώνεται με τη δημιουργία και αποστολή επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) εικονικής επιχείρησης. Τα επιχειρηματικά σχέδια των σχολείων θα αξιολογηθούν από επιτροπή η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, της ΑΝΕΣΕΡ και τις Υπεύθυνες ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Σερρών.

Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιχειρηματικά σχέδια των μαθητικών ομάδων, χωρίς να γνωρίζει την ταυτότητά τους (το σχολείο προέλευσης) και θα προκρίνει τα 3 πρώτα επιχειρηματικά σχέδια τα οποία και θα βραβευτούν. Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα δοθούν ειδικά βραβεία συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα.

Οι βασικοί άξονες αξιολόγησης

Οι βασικοί άξονες αξιολόγησης των επιχειρηματικών σχεδίων είναι η καινοτομία στην ιδέα, η ανταγωνιστικότητα, η πρωτοτυπία στην προώθηση της επιχείρησης, η αξιοποίηση των τοπικών πόρων, η κοινωνική ευθύνη. Οι βραβεύσεις και η παρουσίαση των επιχειρηματικών προτάσεων θα παρουσιαστούν σε ειδική Ημερίδα Επιχειρηματικότητας η οποία σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Σερρών την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017.

Σας καλούμε ως επιχείρηση να σταθείτε αρωγοί ως Χορηγοί των βραβείων που θα απονεμηθούν (Πληροφορίες: Α΄ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών, κος Δημήτριος Γιαννάκης: 6944525105.)