Επιμελητήριο Σερρών: «δεν υπάρχουν οφέλη – ούτε καν χρήση – για τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους του Νομού από τον αγωγό ΤΑΡ»

ο σωστός Στρατηγικός σχεδιασμός είναι απαραίτητος ώστε να προστατευτεί ο τοπικός πληθυσμός από τον σταθμό συμπίεσης στις Σέρρες
ο σωστός Στρατηγικός σχεδιασμός είναι απαραίτητος ώστε να προστατευτεί ο τοπικός πληθυσμός από τον σταθμό συμπίεσης στις Σέρρες

Το Επιμελητήριο Σερρών, ως εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, στα πλαίσια της Δημόσιας Διαβούλευσης για τη χάραξη του αγωγού TAP,  παρακολουθεί τα γεγονότα, σε αναμονή συνάντησης, που εκκρεμεί, με την κατασκευαστική εταιρεία Trans Adriatic Pipeline (TAP) η οποία μας απέστειλε έγγραφο στις 02/08/2013,  έλαβε υπόψη τις διαπιστώσεις του ΓΕΩΤΕΕ – Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, όσο αφορά την χάραξη του αγωγού ΤΑΡ αλλά και τα προβλήματα που αυτή μπορεί να επιφέρει  διασχίζοντας το Νομό Σερρών.

Η μείωση καλλιεργούμενη γης με υψηλή παραγωγικότητα,  πιθανά προβλήματα από την τομή κεντρικών και δευτερευόντων αρδευτικών αγωγών, ενεχόμενα προβλήματα από τη δημιουργία σταθμού συμπίεσης στο Νομό Σερρών, τα πιθανά ατυχήματα- εκρήξεις , την πιθανή διάβαση του ποταμού Στρυμόνα και όλα τα υπόλοιπα που πιθανόν παρουσιαστούν κατά τη διέλευση του αγωγού.

Εθεσε επίσης τους προβληματισμούς μας σχετικά με την χάραξη του αγωγού και σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο, στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Μωυσιάδη και στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα και μάλιστα παρατήρησε κατ’ επέκταση πως από τη μέχρι τώρα διέλευση άλλων αγωγών φυσικού αερίου από το Νομό Σερρών, δεν υπάρχουν οφέλη – ούτε καν χρήση – για τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους του Νομού.

Αναλογιζόμενοι τα οφέλη και τις ζημιές που ίσως προκύψουν από τη διέλευση του αγωγού, θεωρούμε πως ο σωστός Στρατηγικός σχεδιασμός είναι απαραίτητος ώστε να προστατευτεί ο τοπικός πληθυσμός από τον σταθμό συμπίεσης στις Σέρρες, μιας και  μόνο πρωτογενής τομέας της οικονομίας παρουσιάζει αντοχή σε περιόδους κρίσης και θέλουμε να αποτραπεί η διατάραξη επαγγελματικής δραστηριότητας των μελών του Επιμελητηρίου,

Επιθυμούμε την άμεση συνάντηση μας με εκπροσώπους της εταιρίας και παύση οποιωνδήποτε αποφάσεων προτού συμφωνηθούν οι προδιαγραφές χάραξης με μια κοινή απόφαση το Υπουργείου Περιβάλλοντος, θεσμικών φορέων, την κατασκευαστική εταιρεία και των επαγγελματιών που επηρεάζονται με οποιονδήποτε τρόπο με την χάραξη του αγωγού.

 

One Response to "Επιμελητήριο Σερρών: «δεν υπάρχουν οφέλη – ούτε καν χρήση – για τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους του Νομού από τον αγωγό ΤΑΡ»"

  1. Λ.Κ   18 Οκτωβρίου 2013 at 23:20

    Και πάλι οι δυνάμεις της αδράνειας και τις απραξίας ξαναχυπούν με τον ίδιο τρόπο. Πανικός στους πολίτες για άλλη μία “καταστροφική” για την υγεία τους επένδυση. Σταματήστε επιτέλους την προσπάθειά σας να σταματήσετε ότι πάει να κινηθεί σε αυτόν τον τόπο. Σε όλον τον πλανήτη μία τέτοιου είδους επένδυση θα θεωρούνταν ευκαιρία για ανάπτυξη. Στο Σερραϊστάν κάποιοι προσπαθούν να την εμφανίσουν ως καταστροφή απλά για να μην γίνει τίποτα. Έλεος!!!