Το Επιμελητήριο Σερρών στην «Kavala expo 2014» – Χώρο για μόνιμη Έκθεση διεκδικεί το ΕΒΕΣ

Το Επιμελητήριο Σερρών στην «Kavala expo 2014» – Χώρο για μόνιμη Έκθεση διεκδικεί το ΕΒΕΣ

Γιαννάκης-ΜΕγκλας-Καβάλα-ΕΒΕΣ-_8876Όπως μας ενημερώνουν από το γραφείο τύπου του Επιμελητηρίου Σερρών: Μετά την απόλυτα πετυχημένη παρουσία του στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Επιμελητήριο Σερρών συμμετέχει και στην 22η  Έκθεση «Kavala expo 2014» η οποία άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη. Στα εγκαίνια της Έκθεσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας και ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Γιαννάκης.  Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης, ενώ το παρών έδωσαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Καλαντζής, οι Βουλευτές κ.κ. Παναγιωτόπουλος , Κλειτσιώτης, Πασχαλίδης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς, ο  Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Σερρών Δράμας, Έβρου και Ξάνθης, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι της ευρύτερης περιοχής της  ΑΜΘ. Επίσης, στα εγκαίνια παραβρέθηκε, ο επικεφαλής αντιπροσωπίας από την Ταιβάν στην Ελλάδα, καθώς και Πρόεδροι Βαλκανικών Επιμελητηρίων και Εκπρόσωποι προξενικών αρχών στην Ελλάδα.

Σε ιδιόκτητο κτήριο η Έκθεση στην Καβάλα. Χώρο για μόνιμη Έκθεση διεκδικεί το Επιμελητήριο Σερρών.

Καβάλα-EXPO_8877Η φετινή Έκθεση «Kavala expo 2014» πραγματοποιείται σε ιδιόκτητο χώρου του Επιμελητηρίου Καβάλας. Χώρο που έχει παραχωρήσει η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στο Επιμελητήριο Καβάλας  ενώ για την προετοιμασία της Έκθεσης εργάστηκαν πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας. Αξίζει να τονίσουμε ότι  το  Επιμελητηρίου Σερρών εδώ και καιρό διεκδικεί χώρο  για την πραγματοποίηση μόνιμης Έκθεσης στις Σέρρες. Μάλιστα σε  συνάντηση με Σερραίους Επιχειρηματίες για την οργάνωση της 79ης ΔΕΘ ο Πρόεδρος  κ. Χρήστος Μέγκλας είχε κάνει σχετική αναφορά τονίζοντας ότι:  « Διεκδικούμε ένα χώρο, ώστε να πραγματοποιείται μια μόνιμη έκθεση, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο κι αν αυτό οργανωθεί και πετύχει και μαθευτεί στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ο Αντιπεριφερειάρχης   Σερρών μας έχει υποσχεθεί ότι θα μας δώσει ένα χώρο στην περιφερειακή. Δυστυχώς όμως δεν έχει γίνει, ακόμα, τίποτα.  Χώρο μας υποσχέθηκε και ο Δήμαρχος Σερρών. Το σκεπτικό μας δεν είναι να πάρουμε ένα χώρο για ένα χρονικό διάστημα.  Στην Καβάλα οh Περιφερειακή Ενότητα ΑΜΘ έχει παραχωρήσει χώρο, το ίδιο και στην Κοζάνη ένα χώρο 4000 τ.μ.  Για να μπούμε σε πρόγραμμα  πρέπει να μας παραχωρήσει κάποιος χώρο για διάστημα  πάνω από 15 χρόνια.  Εμείς όπου βρούμε μεγάλο χώρο για παραχώρηση εκεί θα πάμε».

Συμμετοχές από  την Ελλάδα και το εξωτερικό

Στη φετινή «Kavala expo 2014» συμμετέχει όλο το φάσμα του «επιχειρείν» στην περιοχή και επιχειρήσεις από τα πέντε Επιμελητήρια της περιφέρειάς ΑΜΘ, όπως και το Επιμελητήριο Σερρών, καθώς και όλο το επιχειρηματικό δυναμικό του Πρωτογενούς, Δευτερογενούς και Τριτογενούς Τομέα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με παρουσία αποστολών από το εξωτερικό και συγκεκριμένα: από τη Σερβία, με τρεις δήμους και δύο Επιμελητήρια, από τη Βουλγαρία, με έναν δήμο και δύο Επιμελητήρια και από την Τουρκία με τον δήμο Σαμψούντας.