Επίσημη παρουσίαση Μπασδάνη από Ιωαννίδη στις Σέρρες

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας  την επίσημη παρουσίαση των αντιπεριφερειαρχών, μετά από τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, ήρθε και η σειρά του ν.Σερρών. Την Παρασκευή (21/3) το βράδυ παρουσίασε τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σερρών του συνδυασμού «Περιφέρεια – Πρωταθλήτρια», Αθανάσιο Μπασδάνη,  σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο ξενοδοχείο «Φίλιππος – Ξενία» στις Σέρρες.

Μπασδάνης-Ιωαννίδης
Μπασδάνης-Ιωαννίδης

<

p>Μιλώντας για την λόγους επιλογής του Αθ.Μπασδάνη, ως υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, ο κ.Ιωαννίδης είπε χαρακτηριστικά:  «Ο Σάκης Μπασδάνης είναι ένας άνθρωπος με σημαντική διαδρομή στην τοπική αυτοδιοίκηση ως αντινομάρχης, νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει και την πείρα, και τη γνώση και την όρεξη για να παλέψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των συνανθρώπων του στις Σέρρες».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπασδάνης, ευχαρίστησε τον Γιάννη Ιωαννίδη για την επιλογή του. «Είμαστε εδώ για το ξεκίνημα του αγώνα, για μια πορεία νικηφόρα. Τη νίκη την εγγυάται η παρουσία του κόουτς. Είμαι περήφανος που σε αυτό τον αγώνα θα συμπορευτώ με τον άνθρωπο που έβαλε τη σφραγίδα του στις λαμπρότερες σελίδες του ελληνικού αθλητισμού. Σήμερα, η κρίση αγγίζει όλους, και η φτώχεια και η ανεργία δεν μπορούν να γίνουν άλλο ανεκτές. Πρέπει να αντιδράσουμε, να φέρουμε ξανά τη Μακεδονία ψηλά, να γίνουμε πρωταγωνιστές και να πετύχουμε περισσότερα για τον τόπο μας. Η Κεντρική Μακεδονία πρέπει να προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής σε όλους τους κατοίκους της», σημείωσε.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε (σ.σ. όπως όλοι οι εκάστοτε υποψήφιοι της ΝΔ ) το γνωστό μοτο, για  την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο ν. Σερρών για τους ανθρώπους της Κεντροδεξιάς, λόγω της καταγωγής του Κωνσταντίνου Καραμανλή.  Είπε επίσης ότι περιοχή των Σερρών αποτελεί παράδειγμα οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας (σ.σ. προφανώς εννοούσε προς αποφυγή παράδειγμα, μιας και είμαστε τελευταίος νομός σε όλους τους επίσημους πίνακες δεικτών), παρά τα προβλήματα που υπάρχουν. Εριξε και τις «μπηχτές» του στο νυν Περιφερειάρχη  Απόστολο Τζιτζικώστα, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να αναλωθεί ως περιφερειάρχης σε μικρά έργα υποδομής, όπως οι κατασκευές και οι αναπλάσεις πλατειών, που ουσιαστικά αποσκοπούν μόνο στην προβολή των αιρετών και όχι στην ανάπτυξη των περιοχών.

Τέλος εκφράζοντας και την επίσημη κυβερνητική γραμμή είπε ότι:  «Σύντομα θα φύγουμε από το μνημόνιο και χρειάζονται δυο άξονες ανάπτυξης. Το πρώτο η ανάπτυξη του επιχειρείν και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Επίσης υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει να μειωθεί το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων (πως;) τονίζοντας ότι: «Για να γίνει αυτό, πρέπει να μειωθούν το κόστος παραγωγής, τομέας στον οποίο μπορεί να βοηθήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να ενισχυθούν οι αγρότες και να έχουν κέρδος. Αν γίνει αυτό, θα μένουν και τα νέα παιδιά στην περιοχή».