Επίσημη παρουσίαση των ευρημάτων της ανασκαφής στο τυμβο Καστά Αμφίπολης από τη Κατερίνα Περιστέρη

Επίσημη παρουσίαση των ευρημάτων της ανασκαφής στο τυμβο Καστά Αμφίπολης από τη Κατερίνα Περιστέρη

Για εικοστή ένατη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η επιστημονική συνάντηση που αφορά στις ανασκαφές στη Μακεδονία και τη Θράκη, από τη Πέμπτη 3/3 έως και το Σάββατο 5/3.

Θα γίνουν 81 ανακοινώσεις σχετικές με την αρχαιολογική έρευνα που διεξάγεται στον βορειοελλαδικό χώρο από την Καστοριά ως τον Έβρο. Η κυριότερη από αυτές, που ολοι περιμένουμε με ανυπομονησία, θα είναι η επίσημη παρουσίαση των ανασκαφών στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης, από την επικεφαλής της ανασκαφικής έρευνας κυρία Κατερίνα Περιστέρη καθώς και επιμέρους παρουσιάσεις των στελεχών της ομάδας της. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής (4/3) ώρα 12.15

Οι αρχαιολόγοι σάς προσκαλούν να παρακολουθήσετε τις εργασίες αυτής της συνάντησης στην αίθουσα τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

12:15      Κ. Περιστέρη [Ανασκαφική έρευνα τύμβου Καστά Αμφίπολης 2014].

12:30      Κ. Περιστέρη, Μ. Λεφαντζής [Αρχιτεκτονικά και οικοδομικά χαρακτηριστικά στην εξέλιξη του μνημειακού συνόλου τύμβου Καστά Αμφίπολης].

12:45      Κ. Περιστέρη, Μ. Λεφαντζής, A. Corso [Μελέτη διάσπαρτων μαρμάρινων αναγλύφων από την ευρύτερη περιοχή τύμβου Καστά Αμφίπολης].

13:00      Δ. Εγγλέζος [Το ταφικό συγκρότημα του λόφου-τύμβου Καστά από πλευράς πολιτικού μηχανικού].

13:15      Ε. Καμπούρογλου, Ι. Μήτσης [Τα ιζήματα του ταφικού μνημείου στον λόφο Καστά Αμφίπολης: προέλευση – χρονική απόθεση].

13:30      Γ. Τσόκας, Π. Τσούρλος, Γ. Βαργεμέζης, Η. Φίκος [Πορεία των γεωφυσικών ερευνών στον λόφο Καστά].

13:45      Γ. Συρίδης, Σ. Παυλίδης, Α. Χατζηπέτρος, Γ. Τσόκας, Μ. Λεφαντζής [Η γεωλογική δομή του Καστά (Αμφίπολη)].

14:00      Σ. Παυλίδης, Α. Χατζηπέτρος, Γ. Συρίδης, Μ. Λεφαντζής [Τεκτονική δομή και παλαιοσεισμολογία του Λόφου Καστά και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μακεδονίας].

14:15      Π. Μάλαμα, Ν. Βασιλικούδης [Ελληνιστική κεραμική από την Αμφίπολη. Το οικόπεδο Κυπριανίδη].

14:30-14:45           [Συζήτηση]