Επίσημη παρουσίαση των ευρημάτων της ανασκαφής στο τυμβο Καστά Αμφίπολης από τη Κατερίνα Περιστέρη

Για εικοστή ένατη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η επιστημονική συνάντηση που αφορά στις ανασκαφές στη Μακεδονία και τη Θράκη, από τη Πέμπτη 3/3 έως και το Σάββατο 5/3.

Θα γίνουν 81 ανακοινώσεις σχετικές με την αρχαιολογική έρευνα που διεξάγεται στον βορειοελλαδικό χώρο από την Καστοριά ως τον Έβρο. Η κυριότερη από αυτές, που ολοι περιμένουμε με ανυπομονησία, θα είναι η επίσημη παρουσίαση των ανασκαφών στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης, από την επικεφαλής της ανασκαφικής έρευνας κυρία Κατερίνα Περιστέρη καθώς και επιμέρους παρουσιάσεις των στελεχών της ομάδας της. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής (4/3) ώρα 12.15

Οι αρχαιολόγοι σάς προσκαλούν να παρακολουθήσετε τις εργασίες αυτής της συνάντησης στην αίθουσα τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

12:15      Κ. Περιστέρη [Ανασκαφική έρευνα τύμβου Καστά Αμφίπολης 2014].

12:30      Κ. Περιστέρη, Μ. Λεφαντζής [Αρχιτεκτονικά και οικοδομικά χαρακτηριστικά στην εξέλιξη του μνημειακού συνόλου τύμβου Καστά Αμφίπολης].

12:45      Κ. Περιστέρη, Μ. Λεφαντζής, A. Corso [Μελέτη διάσπαρτων μαρμάρινων αναγλύφων από την ευρύτερη περιοχή τύμβου Καστά Αμφίπολης].

13:00      Δ. Εγγλέζος [Το ταφικό συγκρότημα του λόφου-τύμβου Καστά από πλευράς πολιτικού μηχανικού].

13:15      Ε. Καμπούρογλου, Ι. Μήτσης [Τα ιζήματα του ταφικού μνημείου στον λόφο Καστά Αμφίπολης: προέλευση – χρονική απόθεση].

13:30      Γ. Τσόκας, Π. Τσούρλος, Γ. Βαργεμέζης, Η. Φίκος [Πορεία των γεωφυσικών ερευνών στον λόφο Καστά].

13:45      Γ. Συρίδης, Σ. Παυλίδης, Α. Χατζηπέτρος, Γ. Τσόκας, Μ. Λεφαντζής [Η γεωλογική δομή του Καστά (Αμφίπολη)].

14:00      Σ. Παυλίδης, Α. Χατζηπέτρος, Γ. Συρίδης, Μ. Λεφαντζής [Τεκτονική δομή και παλαιοσεισμολογία του Λόφου Καστά και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μακεδονίας].

14:15      Π. Μάλαμα, Ν. Βασιλικούδης [Ελληνιστική κεραμική από την Αμφίπολη. Το οικόπεδο Κυπριανίδη].

14:30-14:45           [Συζήτηση]