Επισκέψεις των ομάδων του Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ και του Εθνικού Γαζώρου σε σχολεία

Επισκέψεις των ομάδων του Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ και του Εθνικού Γαζώρου σε σχολεία

ΜΓΣ-Πανσερραϊκός-αντιρατσισμός-σχολείο-4 «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι» ήταν το θέμα του εορτασμού της  1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε στα σχολεία όλης της χώρας

Ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός στο 13ο, 17ο Δημοτικό Σχολείο και Μητρουσίου

ΜΓΣ-Πανσερραϊκός-αντιρατσισμός-σχολείο-6Οι τρεις  εκδηλώσεις που συμμετείχε ο Μ.ΓΣ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ αποτελούν ένα μόνο μέρος των αθλητικών εκδηλώσεων που έγιναν σε όλα τα σχολεία του νομού Σερρών

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δήλωσε: «Θεσμοθετήσαμε την 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου το οποίο έχει δράσεις για τον αθλητισμό, για την σωστή διατροφή, που έχει μαθήματα στους γονείς για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, που έχει ακόμα ενημέρωση για τον ρατσισμό και για το σεβασμό στη διαφορετικό. Με όλα αυτά στοχεύουμε στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολίτη και όχι μόνο για την δημιουργία ενός κατόχου γνώσεων και πληροφοριών. Δεν δόθηκε σημασία στον αθλητισμό και στην άθληση. Θέλουμε το μήνυμα της σημερινής ημέρας, που είναι η άθληση, να πάει σε όλα τα σχολεία. Αυτό είναι ένας μεγάλος στόχος, που θα τον πετύχουμε γιατί τον πιστεύουμε. Θέλω επί των ημερών να λειτουργήσει όλο αυτό και κανένας στο μέλλον δεν θα μπορεί να το σταματήσει γιατί θα συνθλιβεί από τη δύναμη του κόσμου που πιστεύει στην άθληση. Δυστυχώς είμαστε η χώρα με τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη και τον κόσμο. Έχουμε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό; Γι’ αυτό πρέπει να στείλουμε όλοι το μήνυμα της άθλησης».

Για μία ακόμη φορά έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο ο Μ.Γ.Σ.Πανσερραϊκός.Αυτή τη φορά, ήταν με τη συμμετοχή στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που για φέτος είχε ως θεματική ενότητα το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα.

ΜΓΣ-Πανσερραϊκός-αντιρατσισμός-σχολείο-9Αθλητές των Λιονταριών (Σιάκκας, Βοσκόπουλος, Γκόγκας, Τάντιτς, Γαϊδαρτζής), η μασκότ της ομάδας και ιθύνοντες των τμημάτων του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκού βρέθηκαν στο  Δημοτικό Σχολείο του Μητρουσίου,  στο 13ο Δημοτικό,  ενώ το 17ο Δημοτικό βρέθηκε στο γήπεδο των Λιονταριών, και πέρασαν όλοι μαζί το μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό.

 

Στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών ο ΕΘΝΙΚΟΣ Γαζώρου

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το 18ο Δημοτικό Σχολείο προγραμμάτισε δραστηριότητες για το σύνολο των μαθητών του, μεταξύ των οποίων ήταν και η παρουσίαση από αθλητές του Εθνικού Γαζώρου των εμπειριών τους, των συναισθημάτων και των σκέψεων που κάνουν, κάθε φορά που αγωνίζονται σε γήπεδα γεμάτα από φιλάθλους και οπαδούς, που παρακολουθούν τον αγώνα τους.

Γαζωρος-18ο-Δημ-σχολείοΣτο σχολείο βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γαζώρου Παναγιώτης Σπυρόπουλος, συνοδευόμενος από τον γυμναστή της ομάδας Γιώργο Κομσή και τους ποδοσφαιριστές Πέτρο Κραβαρίτη, Μένιο Κωφοκώτσιο, Βασίλη Πάλλα και Γιάννη Μαρίνου οι οποίοι γνώρισαν την αποθέωση από τα παιδιά, απάντησαν στις ερωτήσεις τους, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και υπέγραψαν αυτόγραφα στέλνοντας το μήνυμα κατά του ρατσισμού, καθώς αυτό ήταν και το θέμα της ημέρας.

Ο Διευθυντής παρέλαβε ως ενθύμιο από τον πρόεδρο της ομάδας μια μπάλα με τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών του συλλόγου κι ως ανταπόδοση μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης παρέδωσαν ομαδικές εργασίες με θέμα τη φιλία.

Ο Διευθυντής κι ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαρίστησε ακόμα μια φορά τους αθλητές και τους συνοδούς του συλλόγου για την ανταπόκριση στην πρόσκληση, για την ευγένεια που επέδειξαν και την υπομονή με την οποία αντιμετώπισαν τους μαθητές και τις μαθήτριες.

 

Advertisements