Επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στις Σέρρες, ενώ τα νερά υποχωρούν από τις πλημμυρισμένες περιοχές

Επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στις Σέρρες, ενώ τα νερά υποχωρούν από τις πλημμυρισμένες περιοχές

Σαμαράς-Σέρρες-πλημμυρες303Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θα πραγματοποιήσει επίσκεψη το απόγευμα της Πέμπτης 7/5 στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και συγκεκριμένα στις πλημμυρισμένες εκτάσεις.

Το πρόγραμμα του τέως Πρωθυπουργού περιλαμβάνει:

  • 18.00 Επίσκεψη για μισή ώρα στις πλημμυρισμένες εκτάσεις στη Μαυροθάλασσα του Δήμου Βισαλτίας
  • 19.15 Επίσκεψη στις πλημμυρισμένες εκτάσεις του Πεθελινού του Δήμου Εμμανουήλ Παπα, όπου θα κάνει και δήλωση.

 

Υποχωρούν τα νερά

Βέβαια τα νερά έχουν αποτραβηχτεί σε μεγάλο βαθμό καθώς πλέον τα πλημμυρισμένα στρέμματα είναι 46.000 από 75.000 που είχαν πλημμυρίσει στο μεταίχμιο των βροχών.

flood_areas_050515_coloured
Οι πλημμυρισμένες εκτάσεις 5/5/2015

Σε πολλές εκτάσεις οι αγρότες όπου ήταν δυνατόν έχουν σπείρει κι’όλας! Υπάρχουν βεβαια και πολλές εκτάσεις που είναι καλυμμένες με λάσπη.

httpv://youtu.be/LbDv-d0HUEE

(βιντεο Χρονοσειράς προ και μετά τις πλημμύρες στον Νομό Σερρών)

Παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων του ΓΟΕΒ Πεδιάδος Σερρών, οι οποίοι έχουν καταγράψει την εξέλιξη των πλημμυρών και τις ζημιές που προκλήθηκαν τόσο στα χωράφια όσο και στις υποδομές, τα στοιχεία μένουν αναξιοποίητα.

httpv://youtu.be/HC7OtcxjJw4

(στο βιντεο βλέπετε την εξέλιξη της πλημμυρας)

Το πρόβλημα τώρα εντοπίζεται στη καταστροφή των υποδομών καθώς έχουν υποστεί μεγάλες βλάβες τα αντλιοστάσια και σε λίγο καιρό οι αγρότες θα ζητούν… νερό και δεν θα μπορεί να τους παρασχεθεί εξαιτίας της μη έγκαιρης αποκατάστασης των βλαβών καθώς ακόμη δεν έχει υπάρξει σαφές σχέδιο χρηματοδότησης από την Κυβέρνηση για την αποκατάστασή τους.

flood_areas_060515
Εικονα απο δορυφόρο στις 6/5/2015 που δείχνει το μεγεθος των πλημμυρισμένων εκτάσεων στον κάμπο των Σερρών στα 46.000στρέμματα

Εικόνα με ημερομηνία 6/5 απο τον δορυφόρο LANDSAT 8, με απεικόνιση στο υπέρυθρο για να διακρίνεται το νερό και η υγρασία. (μπλε περιοχές) δείχνουν ότι η έκταση των πλημμυρισμένων εκτάσεων στις 6/5 ήταν περίπου 46.000 στρέμματα. Οι δηλώσεις των δημάρχων Εμμανουήλ Παπά και Βισαλτίας σε ΑΠΕ-ΜΠΕ περί πλημμυρισμένων εκτάσεων στα 75.000 στρέμματα, δεν ξέρουμε σε ποια στοιχεία βασίζονται, και σε τι εξυπηρετούν.