Επίσκεψη μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του δήμου Σερρών

ΕΕΕΕΚ Σερρών-Παρκο Κυκλοφοριακης-Αγωγήςeidiko_podilates enfaceTην Πέμπτη 26/02/2015, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του Διευθυντή του Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Σερρών κ. Κ. Λάσκαρη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μαθητών του ΕΕΕΕΚ με συνοδεία καθηγητών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Σερρών. Τους μαθητές υποδέχθηκε κλιμάκιο του Δήμου Σερρών και ειδικότερα η κ. Φωτεινή Μίκικη, Δρ.Πολιτικός Μηχανικός-Συγκοινωνιολόγος, εκ μέρους του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Συγκοινωνίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, παρουσίασε στα παιδιά τις υποδομές του Πάρκου και ανέπτυξε σύντομα βασικές αρχές Κυκλοφοριακής Αγωγής. Ο κ. Κώστας Μανωλαράκης, πρώην δημοτικός αστυνομικός, επεσήμανε με τη σειρά του στους επισκέπτες διάφορα στοιχεία για την ορθή συμπεριφορά μετακινουμένων.

ΕΕΕΕΚ Σερρών-Παρκο Κυκλοφοριακης-Αγωγής_01Οι μαθητές, με τη βοήθεια των στελεχών του Δήμου Σερρών και των συνοδών τους, είχαν τη δυνατότητα μίας βιωματικής εμπειρίας μάθησης. Περιηγήθηκαν τόσο ως πεζοί αλλά και με χρήση των ποδηλάτων που είχαν φέρει μαζί τους στο μικρό οδικό δίκτυο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και εξοικειώθηκαν με το σεβασμό της οδικής σήμανσης και των άλλων χρηστών της οδού.

Ο στόχος της επίσκεψης ήταν η παροχή βιωματικής γνώσης με δραστηριότητες που βοηθούν στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και τη βελτίωση της αυτόνομης διαβίωσης των μαθητών.

ΕΕΕΕΚ Σερρών-Παρκο Κυκλοφοριακης-Αγωγής_amfitheatroΗ επίσκεψη εντάσσεται στo πλαίσιo του προγράμματος ECOMOBILITY στο οποίο συμμετέχει το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών, ενώ στο τέλος της προσφέρθηκαν στους μαθητές συμβολικά αναμνηστικά από υλικό διάχυσης ευρωπαϊκών έργων (με αντικείμενο την κινητικότητα) στα οποία συμμετείχε ο Δήμος Σερρών.