Επίσκεψη των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών στον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγο (φώτο)

Επίσκεψη των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών στον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγο (φώτο)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι μαθητές των Β1 – Γ1 – Γ2 τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 επισκέφτηκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιούν οι μαθητές του σχολείου ‘’Οι εκκλησίες της συνοικίας μας’’. Οι εκκλησίες θα μελετηθούν ως στοιχεία πολιτισμού, από ιστορική κυρίως άποψη, αλλά και από θρησκευτική και αισθητική σκοπιά. Στα πλαίσια αυτά, θα δημιουργήσουμε ένα ντοκιμαντέρ για τις εκκλησίες της συνοικίας μας Αγίου Αντωνίου: Αγ.Αντώνιος, Αγ. Φωτεινή, Αγ. Νικόλαος, Αγ. Απόστολοι, Αγ. Παρασκευή, Αγ. Θεόδωροι, Αγ. Πρόδρομος (Προδρομούδι), που θα περιλαμβάνει πλάνα από το εξωτερικό και το εσωτερικό των εκκλησιών, συνεντεύξεις με ιερείς και ιστορικούς, καθώς και με ηλικιωμένους που θα διηγούνται μνήμες από την ιστορία των εκκλησιών.

 

Ο Διευθυντής  του 3ου Δημ. Σχ. Σερρών Νίκος Αθανασίου στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ευχαριστούμε θερμά τον Δεσπότη μας για την φιλοξενία που μας προσέφερε, την άδειά του για την υλοποίηση του προγράμματος και τις εικόνες που προσέφερε στους μαθητές του σχολείου»