Επίσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείας στο δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης

Επίσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείας στο δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης

Ο Δήμαρχος Ηρακλείας κ. Κλεάνθης Κοτσαχιακίδης, με αφορμή την ολιγοήμερη παραμονή του στον Άγιο Νικόλαο, πραγματοποίησε εθυμοτυπική επίσκεψη τη Τετάρτη (14/10) το πρωί στο Δήμο, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του κ. Αντώνη Ζερβό.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Ζερβός, κατά την επίσκεψη του κ. Κοτσαχιακίδη, δόθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων για τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφερειακοί δήμοι (οικονομικά, προσωπικό, αρδευτικά έργα,αποχέτευση, απορρίμματα, διαγωνισμοί για την προμήθεια πετρελαίου), τα οποία συστηματικά αγνοεί η ΚΕΔΕ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο δήμος παλαιότερα είχε τη δυνατότητα ν΄ απορροφήσει χρήματα, ενώ στην παρούσα φάση, θα πρέπει να παρθεί απόφαση -να εγκριθεί από την περιφέρεια κ.λ.π. Κατά συνέπεια συμπεραίνουμε, πρόσθεσε, ότι εγκλωβιζόμαστε σε μια «μικρόπνοη λογική»  που διακρίνει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όταν φέτος παραδειγματικά ανέφερε: για την παραχώρηση των παραλιών στην ΔΑΕΑΝ ζητήθηκε η αιτιολόγηση της απόφασης: τι θα έκανε δηλαδή η ΔΑΕΑΝ στις παραλίες κάτι που δεν είχε ζητηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός και για το θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων, με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης με τον αρμόδιο Γ.Γ, δηλώνοντας ότι δεν αρνείται κανείς στην σημερινή κυβέρνηση ν΄αλλάξει πολιτική, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουμε (αιρετοί) με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο αλλά και τους νόμους που εξελίσσονται πού πηγαίνουμε Πανελλαδικά αλλά και σε επίπεδο Κρήτης.

Στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Αγίου Νικολάου κ. Μανόλης Καραβελάκης.

Πηγή: www.cna.gr