Επιστολή κατοίκων για την αντιπυρική προστασία του Κουλά

Επιστολή κατοίκων για την αντιπυρική προστασία του Κουλά

Επιστολή με αποδέκτες την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο Σερρών, απέστειλαν κάτοικοι της περιοχής Ακροπόλεως μέσω της οποίας ζητούν την προστασία του λόφου Κουλά, με αφορμή και πρόσφατο περιστατικό φωτιάς σε απόσταση αναπνοής από σπίτια, η οποία ευτυχώς δεν επεκτάθηκε.

Φωτιά μέρα μεσημέρι

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 9/7 στις 2.20 το μεσημέρι όταν σημειώθηκε εστία φωτιάς στις παρυφές του λόφου Κουλά, από την πλευρά της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Οι καπνοί έγιναν αμέσως αντιληπτοί από τους κατοίκους της περιοχής που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία επενέβη άμεσα και κατέσβησε την φωτιά.

Ελλείψεις κρουνών – καθαρισμός

Οι κάτοικοι επισημαίνουν στις αρχές την έλλειψη κρουνών στον Κουλά, την μη επαρκή γνώση των μονοπατιών στο λόφο, αλλά και τον καθαρισμό αυτού, αφού τα κάθε λογής σκουπίδια αποτελούν ανά πάσα στιγμή αιτία ανάφλεξης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών η κάτοικος της περιοχής και υπογράφουσα την επιστολή- Δήμητρα Τσεσμετζή, δήλωσε αισιόδοξη ότι θα βρεθούν ευήκοα ώτα για την επίλυση του θέματος.