ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Ξεκίνησε η ανακατασκευή του χειρότερου τμήματος «αυτοκινητόδρομου» των Βαλκανίων

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Ξεκίνησε η ανακατασκευή του χειρότερου τμήματος «αυτοκινητόδρομου» των Βαλκανίων

Ξεκίνησε, επιτέλους, το περασμένο Σάββατο (13/10) η ανακατασκευή του τμήματος του δρόμου Μελενικiτσι – Αμπέλα της καθέτου Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Προμαχώνα.

Πρόκειται, χωρίς υπερβολή, για τον χειρότερο δρόμο των Βαλκανίων που οι λακκούβες του και στα δυο ρεύματα, του κατά τ’αλλα «αυτοκινητόδρομου», (που ενώνει την χώρα με την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, μέσω του Προμαχώνα)  ταλαιπωρούσαν εκατοντάδες οχήματα, που τον διέσχιζαν καθημερινά. (σ.σ. Επιπλέον οι οδηγοί πλήρωναν και διόδια στον Προμαχώνα για την ποιότητα του δρόμου).

Αυτοκινητόδρομος 25 ετών

Το τμήμα αυτό του αυτοκινητόδρομου είχε κατασκευαστεί πριν 25 χρόνια και η Εγνατία οδός Α.Ε. που ανέλαβε τον κάθετο άξονα σύνδεσης Θεσσαλονίκη-Προμαχώνα, τον ενέταξε στη νέα χάραξη χωρίς όμως να φροντίσει για την συντήρησή του. Αποτέλεσμα ο «αυτοκινητόδρομος» να γεμίσει λακκούβες τα τελευταία δύο χρόνια οι οποίες αποτελούσαν κινδυνο για οδηγούς και οχήματα.

Η … γραφειοκρατία της επισκευής

Η Εγνατία οδός στις αρχές του χρόνου προκήρυξε τη δημοπρασία ανακατασκευής του ασφαλτοτάπητα, ο ανάδοχος «Εγνατία ΑΤΕΒΕ» ανακηρύχθηκε τον περασμένο Μάιο, η σύμβαση υπογράφτηκε τον …Αύγουστο και τον Οκτώβριο (περασμένο Σάββατο) ο εργολάβος εγκαταστάθηκε και άρχισαν οι εργασίες που θα διαρκέσουν τέσσερεις μήνες, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5.000.000 ευρώ