Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης: Σημαντικά οφέλη που δεν γνωρίζατε

Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης: Σημαντικά οφέλη που δεν γνωρίζατε

Οι επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης είναι ουσιαστικά μία μέθοδος θέρμανσης πολύ υψηλής ενεργειακής απόδοσης που εξασφαλίζει σημαντικά χαμηλότερο κόστος καυσίμων και λειτουργίας από έναν συμβατικό λέβητα.

Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά επίσημα στην αγορά το 1980 και έκτοτε προτιμώνται από κυβερνητικούς φορείς και περιβαλλοντικές ομάδες σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, δεδομένου ότι προσφέρουν μια πιο ενεργειακά αποδοτική εναλλακτική λύση έναντι των συμβατικών συστημάτων κεντρικής θέρμανσης, γεγονός που αποτελεί και το βασικό τους πλεονέκτημα.

Γιατί η λειτουργία τους ξεχωρίζει;

Εκεί που ένας συμβατικός λέβητας συνήθως έχει απώλειες θερμικής ενέργειας, αποβάλλοντας καυσαέριο στην ατμόσφαιρα, ένας λέβητας συμπύκνωσης θα επαναχρησιμοποιήσει την επιπλέον θερμότητα που παράγει, όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικός.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης έχουν πολύ μεγάλο εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συμπύκνωσης, μεγιστοποιεί τη μεταφορά θερμότητας από τον καυστήρα. Η θερμότητα αυτή μπορεί στη συνέχεια να ανακτηθεί εκ νέου από τον εναλλάκτη θερμότητας, έχοντας ως αποτέλεσμα μία ανακύκλωση της ενέργειας.

Ως εκ τούτου, σχεδόν κάθε λέβητας συμπύκνωσης έχει εμφανώς καλύτερη λειτουργική απόδοση από ένα συμβατικό λέβητα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του για το σπίτι;

Υπάρχουν δύο βασικά οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση ενός λέβητα συμπύκνωσης στο σπίτι:

  • χαμηλότεροι λογαριασμοί ρεύματος
  • μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα

Καθώς οι επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί από τους συμβατικούς, απαιτούν μικρότερη κατανάλωση για να ζεστάνουν τους χώρους σας, ενώ η αποδοτικότητα αυτή, τους καθιστά φιλικούς προς το περιβάλλον, βοηθώντας σας να μειώσετε σημαντικά τις εκπομπές CO2 από το σπίτι σας.

Άλλα οφέλη των επίτοιχων λεβήτων συμπύκνωσης περιλαμβάνουν:

  • Εξοικονόμηση χώρου: Δεν χρειάζονται δεξαμενή ζεστού νερού και είναι διαθέσιμοι σε ένα ευρύ φάσμα πρακτικών διαστάσεων, που τους καθιστά πολύ πιο εύχρηστους και πρακτικούς ακόμα και για μικρά σπίτια.

 

  • Εύκολη λειτουργία: Δεν χρειάζονται καν διακόπτη On/Off καθώς ενεργοποιούνται αμέσως μόλις χρειάζεστε ζεστό νερό στο σπίτι.

Μάθετε περισσότερα για τους επίτοιχους λέβητες συμπύκνωσης και επιλέξτε τα κορυφαία επώνυμα προϊόντα στην ιστοσελίδα της Baxi Hellas