ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Να γίνουν τα σχολεία μας μια ανοιχτή αγκαλιά αλληλεγγύης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Να γίνουν τα σχολεία μας μια ανοιχτή αγκαλιά αλληλεγγύης

Ανακοίνωση εξέδωσε η επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους πρόσφυγες, με αφορμή την πρώτη ημέρα φοίτησης των προσφυγόπουλων της δομής του ΚΕΓΕ σε σχολεία των Σερρών.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Το κουδούνι χτύπησε προχθές, την Τετάρτη 5 Απριλίου, στο Μουσικό Γυμνάσιο, στο 6ο, 12ο και 13ο  Δημοτικό Σχολείο Σερρών καλωσορίζοντας τα 180 προσφυγόπουλα που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΕΓΕ, τα οποία αν και καθυστερημένα κάθισαν στα θρανία για πρώτη φορά.  

Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας μαζί με τους γονείς και τους μαθητές υποδέχτηκαν σε θερμό κλίμα τα προσφυγόπουλα. Πιο συγκεκριμένα, στο 13ο Δημοτικό Σχολείο οι μαθητές μοίρασαν στα προσφυγόπουλα μπαλόνια και πολλά χαμόγελα ενώ στο Μουσικό Σχολείο Σερρών οι γονείς προσέφεραν γλυκίσματα.

Από τη μεριά μας καλωσορίζουμε τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία της πόλης μας και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο. Πιστεύουμε ότι οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Μουσικού σχολείου, του 6ου , 12ου  και 13ου  Δημοτικού Σχολείου θα καλωσορίσουν και θα αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα, όπως ακριβώς συνέβη λίγους μήνες πριν και στο 11ο Δημοτικό Σχολείο όταν τέσσερα προσφυγόπουλα πρωτομπήκαν στις σχολικές αίθουσες.  

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ