Επιτυχία της Ιστορικής Ημερίδας που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης

    Η ημερίδα εντάχθηκε στις εκδηλώσεις εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών
Η ημερίδα εντάχθηκε στις εκδηλώσεις εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 13/10, η Ιστορική Ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Κέντρο Πολιτισμού και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στη Θεσσαλονίκη.

 Η ημερίδα εντάχθηκε στις εκδηλώσεις εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης κ.κ Δημήτριος Σταματόπουλος (Αναπλ. Καθηγητής Βαλκανικής Ιστορίας, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) και Βασίλειος Νικόλτσιος (Διευθυντής Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα), με πολύ παραστατικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο λόγο ανέλυσαν τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους με την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την απελευθέρωση της Μακεδονίας και των Σερρών. Δίκαια καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκομένους.

   

Την εκδήλωση τίμησαν  με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής  Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωυσιάδης, η εκπρόσωπος του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Τάτσικα, ο εκπρόσωπος του Διοικητού του Γ΄Σ. Σ αντιπτέραρχος κ. Πεχλιβανίδης και ο π. Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Πανοζάχος.