Έρχεται χιονιάς και ακολουθεί τσουχτερό κρύο στις Σέρρες

Έρχεται χιονιάς και ακολουθεί τσουχτερό κρύο στις Σέρρες

Έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος του Δεκεμβρίου για να χειμωνιάσει στη χώρα μας Η ψυχρή εισβολή που θα ξεκινήσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη θα αλλάξει εντυπωσιακά το σκηνικό του καιρού.
• Η θερμοκρασία θα πέσει 10-12 βαθμούς
• Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ.
• Θα χιονίσει όχι μόνο στα ορεινά αλλά από το βράδυ σήμερα και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην κεντρική και ανατολική Στερεά.
Λαϊλιάς-πιστα-xioni-30-12Για την περιοχή των Σερρών, αυτή την ώρα (13.00) έχει ρίξει το πρώτο χιόνι στην πίστα του Λαϊλιά και στο καταφύγιο (δες φωτο) προβλέπεται να χιονίσει από το απόγευμα και όλη τη νύχτα, ακόμη και μέσα στην πόλη των Σερρών, ενώ την Πέμπτη η χιονόπτωση θα σταματήσει πριν το μεσημέρι και θα πάρει τη θέση της το τσουχτερό κρύο.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σήμερα απο 4 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη, τη νύχτα όμως το θερμόμετρο θα δείξει κάτω από το μηδέν. Την Πέμπτη το κρύο θα είναι τσουχτερό αφου το θερμόμετρο τις βραδυνές ώρες θα φτάσει τους -11, ενώ την ημέρα δεν θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς Κελσίου,
Καιρός Σέρρες - www.okairos.gr_σέΧιόνια αναμένονται από το βράδυ σήμερα και στα ορεινά της Αττικής, τη νύχτα πιθανόν στα βόρεια προάστια. Την Πέμπτη στο κέντρο της πόλης δε θα ξεπερνά τους 5-6 βαθμούς ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται κατά διαστήματα στα ανατολικά και βόρεια. Νιφάδες θα φτάσουν και στο κέντρο.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Το βράδυ θα χιονίσει και στην πόλη. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς.

Την Παρασκευή, Πρωτοχρονιά, η ημέρα θα ξεκινήσει με πολύ κρύο, ήλιο όμως στα βόρεια. Ενδεικτικά ορισμένες ελάχιστες : Φλώρινα -12 βαθμοί, Κοζάνη -10, Θεσσαλονίκη -3, Λάρισα -4.

Κάποιες χιονοπτώσεις κατά κανόνα ασθενείς θα σημειώνονται σε ορεινές ημιορεινές περιοχές σε Χαλκιδική, αν. Θεσσαλία, Εύβοια, ανατ. Στερεά, Κυκλάδες, Κρήτη, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Την Κυριακή αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με πολύ ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.