Έρχεται τριήμερο με καταιγίδες, μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας

Έρχεται τριήμερο με καταιγίδες, μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αύριο Τετάρτη (21-10-2015) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι οποίες θα είναι καταιγίδες περιόδους τοπικά ισχυρές αρχικά στη δυτικη Ελλάδα και βαθμιαία μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές.

Στις Σέρρες το πρώτο κύμα κακοκαιρίας θα εμφανιστεί τα ξημερώματα της Τετάρτης, θα επακολουθήσει ένα διάστημα (μέχρι το βράδυ) ύφεσης και από την Πέμπτη τα ξημερώματα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εμφανιστούν πάλι για να κορυφωθούν την Παρασκευή και στη συνέχεια το βράδυ της Παρασκευής να υποχωρήσουν.

Την Πέμπτη (22-10-2015) και την Παρασκευή (23-10-2015), σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικα τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους άνεμους (7 με 9 μποφορ) και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Το Σάββατο (24-10-2015) τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι και θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα (8 με 10 βαθμούς κελσίου).