Εργατική Πρωτομαγιά στις Σέρρες (φωτορεπορταζ)

Εργατική Πρωτομαγιά στις Σέρρες (φωτορεπορταζ)

1ηΜαίου_ΠΑΜΕ_Σέρρες_4nΜε τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στις Σέρρες, για ακόμη μια φορά. Η μια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο το πρωί της Παρασκευής στις 10.30 και την διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Σερρών σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και τα υπόλοιπα συνδικάτα. Σε αυτή συμμετείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη βουλευτή Αφροδίτη Σταμπουλή. Οι συγκεντρωμένοι (λιγοι σε αριθμό) πραγματοποίησαν πορεία με κατάληξη την Πλατεία Ελευθερίας όπου και πραγματοποίησαν κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα του Εμμ.Παπά.

Όπως τόνιζαν στο κάλεσμα τους ο  Πρόεδρος τον Εργατικού Κέντρου  Άλκης Απιδόπουλος και ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σερρών Πασχάλης Στεφάνου. « Ο αγώνας των συνδικάτων συνεχίζεται για την επαναφορά του κατώτατου μισθού, την προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων, για ανάπτυξη, υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θέσεις εργασίας και εργατικά δικαιώματα Ζητάμε την άμεση κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων οι οποίοι έφεραν την απαξίωση της εργασίας και την εξαθλίωση της κοινωνίας».

Το ΠΑΜΕ Σερρών τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά με απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας με συμμετοχή σαφώς πιο δυναμική από του Εργατικού Κέντρου. Στο μήνυμα για την ημέρα ανέφεραν. «Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα».

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφανιών στην Πλατεία Εμπορίου.

1μαγια-Ανταρσυα-2015_nΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πλατεία Κρονίου διοργάνωνε την ίδια ώρα τη δική του εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κεντρικό σύνθημα «1η Μάη 2015 ρήξη τώρα ΟΧΙ Συμβιβασμός και υποταγή» και «Να πάρουμε πίσω ότι μας έκλεψαν και να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει» ζητά «διαγραφή χρέους, έξω από ευρώ και Ε.Ε. ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια» υποστηρίζοντας ότι: «ο πλούτος ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν»

1μαγια-Ανταρσυα-2015_2n(οι φωτογραφίες είναι από τον facebook της ΕΡΑ Σερρών)