Εργατική Πρωτομαγιά στις Σέρρες, … κλασικά Χ3 και ο λαός στα… σουβλάκια!

Εργατική Πρωτομαγιά στις Σέρρες, … κλασικά Χ3 και ο λαός στα… σουβλάκια!

Όπως κάθε χρόνο (τα τελευταία 10 χρόνια) με τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις οι φορείς-εκπρόσωποι των εργατών/εργαζομένων των Σερρών θα τιμήσουν τη Δευτέρα την επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το μόνο τους κοινό σημείο είναι η ώρα των συγκεντρώσεων.

Στο Εργατικό Κέντρο φορείς και…  ΣΥΡΙΖΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο εργαζομένων και ανέργων στις 10.30 το πρωί μπροστά από τα γραφεία του (συμβολή οδοό Θεσσαλονίκης & Μεραρχίας).

Στο κάλεσμα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Σερρών αναφέρει: «Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων».

Ανακοίνωση κάλεσμα εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ορίζοντας ως τόπο συγκέντρωσης το Εργατικό Κέντρο, αλλά τοποθετώντας τη …μισή ωρα αργότερα (11.00π.μ). Σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Δεν ξεχνάμε ούτε στιγμή πώς οδηγηθήκαμε ως εδώ. Δεν ξεχνάμε ποιοι είναι οι πολιτικοί υπεύθυνοι για την αποδόμηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, ποιοι οργάνωσαν και υλοποίησαν την κοινωνική καταστροφή. Μετά από πέντε χρόνια μνημονιακών πολιτικών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν ως και 55%, που, με το «αμαρτωλό» PSI αποσαθρώθηκαν ασφαλιστικά ταμεία, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, ο λαός έχει βγάλει πια τα αναγκαία συμπεράσματα, δεν ξεγελιέται με κούφια λόγια και επικοινωνιακές εκστρατείες».

Μπροστά μας έχουμε μεγάλες μάχες. Για να πάρουμε πίσω όσα δικαιούμαστε, για την πάταξη της μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας, για το χτύπημα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, για να τελειώσει πια το καθεστώς αυθαιρεσίας. Για την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Στην Πλατεία Ελευθερίας το ΠΑΜΕ

Την ίδια ώρα 300μ πιο πάνω, στην πλατεία Ελευθερίας, η τοπική γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ οργανώνει ανάλογη συγκέντρωση, με κεντρικό σύνθημα «με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!» «Τιμούμε την πρωτομαγιά δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καλούμε τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία μαζί με τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώνεις των χωρών της ευρύτερης περιοχής. Απαιτούμε: Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται».

 … Ενδιάμεσα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στο μέσον της απόστασης, στην Πλατεία Κρονίου, την ίδια επίσης ώρα, συγκέντρωση οργανώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε ανακοίνωσή της με θέμα «1η Μάη, μέρα πανεργατικής απεργίας ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν κεφάλαιο, κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ», η τοπική επιτροπή Σερρών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει:

«Η φετινή Πρωτομαγιά έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει ξεδιάντροπα στο κλείσιμο της περίφημης 2ης αξιολόγησης με νέα σφαγιαστικά μέτρα για τους εργαζόμενους και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Είναι αναγκαίο να εκφραστεί η ταξική αγωνιστική τάση στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα που δρα από τη σκοπιά της υπεράσπισης της εργατικής τάξης και της συνολικής της χειραφέτησης. Οι αναγκαίοι ταξικοί αγώνες και ο κόσμος της δουλειάς που καλείται για άλλη μια φορά να πληρώσει το λογαριασμό των μέτρων για να αναταχθούν τα κέρδη της εργοδοσίας, έχουν απέναντι τους τον υποταγμένο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που στην πράξη αντιστρατεύονται τα εργατικά συμφέροντα και διευκολύνουν την κυβέρνηση και τις δυνάμεις όλου του πολιτικού συστήματος να περάσουν την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου».

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η συντριπτική πλειονότητα των σερραίων πολιτών …κλασσικά θα αγνοήσει τα κελεύσματα των οργανώσεων (σ.σ. οι οποίες με το διχασμό το μόνο που καταφέρνουν είναι να απαξιώνουν αυτή τη σημαντική ημέρα για τα δικαιώματα των εργαζομένων) και θα ξεχυθεί σε κάμπους και βουνά για να γιορτάσει με …σουβλάκια την ημέρα.

Ο καιρός όμως δεν προβλέπεται να είναι φέτος σύμμαχος καθώς η ΕΜΥ για τις Σέρρες αναφέρει πως συννεφιά των πρωίνών ωρών, κατά τις απογευματινές ώρες θα εξελιχθεί σε βροχή.