Εργατική Πρωτομαγιά: Τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις στις Σέρρες από Εργατικό Κέντρο, ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εργατική Πρωτομαγιά: Τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις στις Σέρρες από Εργατικό Κέντρο, ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ergatiki-protomagiaΜε τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις (Εργατικό Κέντρο, ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) θα τιμηθεί η Εργατική Πρωτομαγιά στις Σέρρες, για ακόμη μια φορά τα τελευταία δέκα χρόνια.

Εργατικό Κέντρο Σερρών

Ετσι μια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο το πρωί 10.30 που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Σερρών σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και τα υπόλοιπα συνδικάτα.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση απεύθυναν ο  Πρόεδρος τον Εργατικού Κέντρου κ. Άλκης Απιδόπουλος και ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σερρών κ. Πασχάλης Στεφάνου. « Ο αγώνας των συνδικάτων συνεχίζεται για την επαναφορά του κατώτατου μισθού, την προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων, για ανάπτυξη, υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θέσεις εργασίας και εργατικά δικαιώματα. Όλοι στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο για να τιμήσουμε αυτή την ιστορική ημέρα. Ζητάμε την άμεση κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων οι οποίοι έφεραν την απαξίωση της εργασίας και την εξαθλίωση της κοινωνίας».

«Το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί σε αγώνα ενότητας όλο τον κόσμο νέους, συνταξιούχους, άνεργους, εργαζομένους στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής μπροστά στο Εργατικό Κέντρο. Φέτος ζούμε την Πέμπτη χρονιά των μνημονιακών πολιτικών  που επέφεραν χιλιάδες απολύσεις ιδιαίτερα στους νέους για αυτό πρέπει να γίνει αυτή ημέρα αφετηρία για να αλλάξουν οι πολιτικές και να γίνει η ζωή των πολιτών καλύτερη».

Εκδήλωση από το ΠΑΜΕ Σερρών

Το ΠΑΜΕ Σερρών τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά με απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας το πρωί της Παρασκευής (10.30) καλώντας τους πολίτες να διαδηλώσουν εναντίον της ανεργίας, των μνημονιακών πολιτικών και της φτώχιας.

«Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την Παιδεία, την Υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις»

αναφέρουν με ανακοίνωση τους τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στην ενδιάμεση απόσταση μεταξύ Εργατικού Κέντρου και Πλατείας Ελευθερίας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Κρονίου διοργανώνει την ίδια ώρα τη δική του εκδήλωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με κεντρικό σύνθημα «1η Μάη 2015 ρήξη τώρα ΟΧΙ Συμβιβασμός και υποταγή» η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μας προτρέπει «Να πάρουμε πίσω ότι μας έκλεψαν και να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει» ζητά «διαγραφή χρέους, έξω από ευρώ και Ε.Ε. ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια» υποστηρίζοντας ότι: «ο πλούτος ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν»