Ερωτήσεις Κώστα Καραμανλή για αποζημιώσεις Σερραίων αγροτών από τις πλημμύρες, μετανάστευση και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης

Ερωτήσεις Κώστα Καραμανλή για αποζημιώσεις Σερραίων αγροτών από τις πλημμύρες, μετανάστευση και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης

Καραμανλής Κώστας_Αχ_Βουλή_2015Ο Βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής κατέθεσε την Τετάρτη (22/4), στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τρεις ερωτήσεις σε διαφορετικά πεδία πολιτικής, με τη πρώτη να αφορά τις πλημμύρες στο ν.Σερρών και τις αποζημιώσεις των αγροτών, η άλλη τη μεταναστευτική πολιτική και η τρίτη την εξωτερική πολιτική και τις συμμαχίες της χώρας.

Συγκεκριμένα:

  • Επειδή το πρόβλημα στο Ν. Σερρών αναφορικά με τις κατεστραμμένες από τις πλημμύρες γεωργικές εκτάσεις παραμένει ακόμα έντονο, κι επαναλαμβάνοντας ότι η λύση για την καταβολή αποζημιώσεων είναι η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), ο κ. Καραμανλής ρωτά τους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας αν οι υπηρεσίες τους έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενεργοποιηθεί το ΕΓΤΑΑ, και – σε περίπτωση αρνητικής απάντησης – αν έχουν εκπονήσει κάποιο χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.
  • Σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ακολουθούμενη μεταναστευτική πολιτική, κι αφού επισημαίνει ότι το όλο ζήτημα χρήζει διακομματικής αντιμετώπισης και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτελέσει πεδίο ατελέσφορων μικροκομματικών αντιπαραθέσεων, ερωτά αν έχει αξιοποιηθεί το πλεονέκτημα ότι ο Έλληνας Επίτροπος είναι αρμόδιος για τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, καθώς κι αν έχει αναπτυχθεί από την πλευρά του Υπουργείου κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο, σε συνεργασία με τον Έλληνα Επίτροπο, για την καλύτερη αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας.
  •  Διαπιστώνοντας ότι η κυβέρνηση υλοποιεί μια άτυπη πολιτική σταδιακής απομάκρυνσης από τη Δύση και τις παραδοσιακές δυτικές συμμαχίες σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και αναζητά συνεργασίες κυρίως με τις χώρες BRICS, όπως φαίνεται από συνομιλίες μελών της κυβέρνησης σε Ρωσία, Κίνα, Ιράν και Βραζιλία, αλλά και τους λανθασμένους χειρισμούς που έφεραν σε κρίση τις σχέσεις μας με τις Η.Π.Α., ερωτάται ο Υπουργός Εξωτερικών αν η διακινδύνευση αυτών των παραδοσιακών συμμαχιών είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού για την αλλαγή στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική της χώρας ή, αντιθέτως, πλήρους έλλειψης σχεδιασμού σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικά ζήτημα, καθώς κι αν θεωρεί ότι θα μεταβληθεί απέναντι στη χώρα μας η στάση της κυβέρνησης των Η.Π.Α. στους διεθνείς οργανισμούς, όπως π.χ. στο Δ.Ν.Τ.