Ερώτηση Καραμανλή για τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης, τις μεταβιβάσεις και την εξισωτική του 2015

Ερώτηση Καραμανλή για τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης, τις μεταβιβάσεις και την εξισωτική του 2015

Τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, όπως τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης, τις μεταβιβάσεις και την εξισωτική του 2015 αναδεικνύει ο Βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, σε ερώτηση που κατέθεσε τη Τετάρτη (9/3)  προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Αποστόλου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Καραμανλής, έχει γεννηθεί μια σειρά ζητημάτων, που απασχολούν τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας και τα οποία χρήζουν άμεσων απαντήσεων. Όπως για παράδειγμα για ποιο λόγο το Υπουργείο έχει καθιερώσει δύο μέτρα και δύο σταθμά σ’ ό,τι αφορά στις Μοναδιαίες Αξίες Δικαιώματος, αδικώντας τους νέους γεωργούς, καθώς και με ποιον τρόπο δικαιολογεί ο Υπουργός την αδικία, η οποία έχει παρουσιαστεί στον τομέα της μεταβίβασης κληρονομιάς.

Επίσης, ζητά να ενημερωθεί τόσο για το ακριβές χρονοδιάγραμμα, που έχει τεθεί προκειμένου να διορθωθούν το ταχύτερο δυνατό οι αδικίες, που εμφανίσθηκαν λόγω της λανθασμένης χωρικής αποτύπωσης περιοχών, όσο κι για το πως πρόκειται να κινηθεί το Υπουργείο απέναντι στους παραγωγούς που έχασαν κατά το 2015 την εξισωτική.