Ερωτοπαντήσεις για την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου

Ερωτοπαντήσεις για την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου

Η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ενώ χρειάζεται να ενοικιάσουν ένα αυτοκίνητο δεν το κάνουν, διότι οι εταιρείες ενοικιάσεων δεν τους δίνουν σαφείς απαντήσεις, αναφορικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Η παραπλάνηση ή η αποσιώπηση κάποιων βασικών σημείων έχει φυσικά σκοπό το κέρδος. Εμείς σας δίνουμε απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που φαίνεται να σας απασχολούν στην ενοικίαση ενός αυτοκινήτου.

1.Τι γίνεται όταν θέλω να κρατήσω για περισσότερο χρονικό διάστημα το ενοικιασμένο αυτοκίνητό μου;

Αν έχετε παραλάβει το αυτοκίνητο τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία ενοικίασης και να συζητήσετε ποια θα είναι η επιπλέον χρέωση που θα επιβαρυνθείτε, το ίδιο θα συμβεί  και στην περίπτωση όπου δεν το έχετε παραλάβει.

2. Τι περιλαμβάνει η τιμή ενοικίασης ενός αυτοκινήτου;

Οι βασικές παροχές που περιλαμβάνει η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου είναι η οδική βοήθεια σε περίπτωση όπου χρειαστείτε ρυμούλκηση, ασφάλεια μικτή, ασφάλεια πυρός και κλοπής, απεριόριστη διάνυση χιλιομέτρων, Φ.Π.Α. και κόστος ενοικίασης προς μια κατεύθυνση. Η εκάστοτε εταιρεία μπορεί να έχει περισσότερες ή λιγότερες παροχές, για αυτό ζητήστε το συμβόλαιο πριν υπογράψετε.

3. Τι είναι η ενοικίαση προς μια κατεύθυνση;

Είναι η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου από ένα σημείο και η παραλαβή του από ένα διαφορετικό. Αυτό που πρέπει να προσέξετε σε κάθε περίπτωση είναι τους όρους που αναφέρονται για το «γέμισμα» του αυτοκινήτου με καύσιμα πριν το επιστρέψετε. Αν το επιστρέψετε άδειο τότε θα έχετε και την ανάλογη χρέωση για τα καύσιμα που καταναλώσατε.

4. Υπάρχει χρεώση στην τοποθέτηση επιπρόσθετων εξαρτημάτων;

Σε περίπτωση όπου ζητήσετε επιπρόσθετα εξαρτήματα όπως παιδικά καθίσματα ή αλυσίδες χιονιού θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή ενοικίασης, οπότε θα έχετε και extra χρέωση για την χρήση τους.

Εάν έχετε περισσότερες απορίες σχετικά με ενοικιάσεις αυτοκινήτων, διαβάστε περισσότερα εδώ.