Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Μογγολίας στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Μογγολίας στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών
ΠΡΕΣΒΗΣ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ-Μωϋσιάδης
Ο Επίτιμος Συμβουλος της Μογγολίας στα Βαλκάνια Pencho Ivankin με τον Πρέσβη της Μογγολίας στη Σόφια Lkhamsuren Dugerjav και τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωϋσιάδη

Tον Πρέσβη της Μογγολίας στη Σόφια Lkhamsuren Dugerjav υποδέχτηκε το πρωί της Πέμπτης 27.11.2014 στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης. Επρόκειτο για μία εθιμοτυπική επίσκεψη κατά την οποία οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις, παρουσία και του Επίτιμου Συμβούλου της Μογγολίας στα Βαλκάνια Pencho Ivankin.

«Είναι μεγάλη μας τιμή που υποδεχόμαστε σήμερα τον Πρέσβη της Μογγολίας στη Σόφια, ο οποίος είναι παράλληλα διαπιστευμένος και στην Ελλάδα. Τον Μάρτιο του 2013 η Ε.Ε. και η Μογγολία υπέγραψαν Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης Συνεργασίας και από τότε δημιουργήθηκε το κατάλληλο πλαίσιο για την περαιτέρω ανάπτυξη σχέσεων της Ελλάδας με την εν λόγω χώρα, ιδίως στον οικονομικό και εμπορικό τομέα. Ως Περιφερειακή Ενότητα Σερρών εκφράσαμε την επιθυμία μας να βρισκόμαστε σε όσο το δυνατόν συχνότερη επαφή ώστε να αναπτυχθεί μια ουσιαστική σχέση φιλίας που μπορεί να οδηγήσει και σε σημαντικές συνεργασίες» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης.

Aπό την πλευρά του, ο Πρέσβης της Μογγολίας εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στις Σέρρες και ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την θερμή υποδοχή. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επισκέπτομαι έναν όμορφο νομό με ωραίους ανθρώπους και πολλά πλεονεκτήματα και είμαι σίγουρος πως θα αναπτυχθεί μια σημαντική σχέση συνεργασίας» δήλωσε ο Lkhamsuren Dugerjav απευθύνοντας πρόσκληση προς τον Γιάννη Μωυσιάδη να επισκεφτεί την Πρεσβεία της Μογγολίας στη Σόφια της Βουλγαρίας.