ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Ιστορική νίκη της Αριστεράς

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Ιστορική νίκη της Αριστεράς

tsipras_400_387200ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΡΙΤΣΑ ΠΡΟΣ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νικητής των εκλογών, μια αριστερή δύναμη αναδεικνύεται για πρώτη φορά δύναμη εξουσία στην Ελλάδα. Αυτό που ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες είναι η αλλαγή της μνημονιακής πολιτικής, αναζητώντας σωτηρία σε ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής απ’ αυτό που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια.
Η ευκαιρία είναι ιστορική, αλλά ο δρόμος είναι δύσκολος. Το μεγάλο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε συνθήκες ανασφάλειας, δίνουν την δυνατότητα στην νέα κυβέρνηση να διαμορφώσει τη δική του ρεαλιστική πολιτική και να μπορέσει να διεκδικήσει αλλαγές και σε οτι αφορά την σχέση με την τρόικα. Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτεί αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, είναι όμως η πρώτη φορά.
Η χώρα εκτός από νέα κυβέρνηση έχει πλέον και ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό και νέο πολιτικό προσωπικό.
Αυτή τη φορά το σκηνικό της μεταπολίτευσης έφτασε στο τέλος του με ότι αυτό σημαίνει. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές σε όλα τα κόμματα. Θα προκύψουν αλλαγές αρχηγών, θα αναζητηθούν αλλαγές στις δομές στα προγράμματα και στον προσανατολισμό.
Αυτό που αφορά άμεσα τους Έλληνες πολίτες είναι η αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και η απόδοση οικονομικής ευθύνης στην πλουτοκρατία. Το στοίχημα είναι μεγάλο και δύσκολο.
Σε κλίμα ενθουσιασμού που συγκρατείται ενόψει των επίσημων αποτελεσμάτων,
Η πρώτη κίνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε ένα καθαρό δεξιόστροφο κατά πλειοψηφία χώρο με την επικοινωνία του Θ. Δρίτσα με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ όπως και τον αρχηγό της Αστυνομίας για να τους εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ στο Στράτευμα και στους Ένστολους γενικότερα. Ο κ. Δρίτσας εξήγησε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να προκαλέσει αναστάτωση στα Σώματα Ασφαλείας όπως και στο στράτευμα.
Η πρώτη δήλωση κύκλων του κόμματος μόλις ανακοινώθηκαν τα exit poll απέδιδαν αυτό ακριβώς το κλίμα. Ικανοποίηση αλλά και προσοχή και αυστηρές εντολές να μην υπάρξει το παραμικρό αλαζονικό σχόλιο αναμονή μέχρι τα τελικά αποτελέσματα, χαρακτηρίζουν την ατμόσφαιρα στα κομματικά γραφεία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η πρώτη αντίδραση απευθύνονταν κυρίως στην Ευρώπη με όλα τα συνθήματα και δευτερευόντως στο εσωτερικό, καθώς τονίζεται ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο αλλαγών σε όλη την Ευρώπη.
Η δήλωση κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτη αντίδραση
Το εκλογικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο άριστος συνάδελφος Σπύρος Σουρμελίδης «είναι μια ιστορική νίκη για τον ελληνικό λαό ο οποίος τάχθηκε συντριπτικά κατά της λιτότητας», τονίζουν στο πρώτο σχόλιό τους κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζουν ότι το αποτέλεσμα, «στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο αλλαγών σε όλη την Ευρώπη». Ο ΣΥΡΙΖΑ , πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές , «αναλαμβάνει την ευθύνη να συγκροτήσει κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας , να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και να και να διαπραγματευθεί στην Ευρώπη».