«Το εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις Σέρρες»

Βιβλιοθηκη-αρχειο-αγγειοπλάστη_0206Τετραήμερη επίσκεψη ερευνητικού χαρακτήρα, στη Δημόσια  Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών πραγματοποίησε την 26η Μαρτίου 2014 κλιμάκιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Φιλοσοφική Σχολή – Τμήμα Μουσικών Σπουδών, με επικεφαλής τον Δρ. Αθανάσιο Τρικούπη (ερευνητή τμήματος Μουσικών Σπουδών), με κύριο σκοπό την έρευνα – αξιοποίηση έντυπου υλικού της βιβλιοθήκης.

 Συγκεκριμένα: η έρευνα έχει σαν κύριο κορμό την καταγραφή σε ηλεκτρονική μορφή (ψηφιοποίηση) του κυρίαρχου έργου Σερραίων συνθετών του παρελθόντος, όπως του Βασιλείου Βεηλεζίδη, Ιωάννου Βαΐου, Χρήστου Σταματίου κ.ά. Επίσης, αξιοποιήθηκε το  έντυπο και χειρόγραφο υλικό της εργογραφίας ανά την Ελλάδα (παρτιτούρες, εκδόσεις μουσικής κλπ.), μέρος της συλλογής, του αρχείου και της διαρκούς εκθέσεως του Σερραίου κ. Γιώργου Αγγειοπλάστη.

Η έρευνα και συλλογή του υλικού λαμβάνει χώρα σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο καθώς και στις χώρες που έχουν σπουδάσει οι περισσότεροι Έλληνες συνθέτες και υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/τριών» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μουσικης και Παραστατικών Τεχνών του Graz (Αυστρία).