ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ- Μάκης Κατσαβάκης: «να αγγίξουμε τα όρια υψηλής απόδοσης με την Κασσιόπη»

Είναι μονόδρομος να απευθυνθούμε προς τα νέα τα παιδιά, που εμείς σαν Εθνικός Γαζώρου έχουμε αυτή την φιλοσοφία και αυτή ακολουθούμε
Είναι μονόδρομος να απευθυνθούμε προς τα νέα τα παιδιά, που εμείς σαν Εθνικός Γαζώρου έχουμε αυτή την φιλοσοφία και αυτή ακολουθούμε

Εν μέσω της προετοιμασία της ομάδας του ΕΘΝΙΚΟΥ για τον εκτός έδρας αγώνα με την ΚΑΣΣΙΟΠΗ την Κυριακή (15/12), ο Σερραίος τεχνικός, Μάκης Κατσαβάκης σε δηλώσεις που έκανε για την επίσημη ιστοσελίδα της Π.Α.Ε. (www.ethnikosgazorou.gr), χαρακτήρισε την αντίπαλη ομάδα μία από τις καλύτερες μαζί με την Νίκη Βόλου, και τόνισε ότι η ομάδα για να προσδοκά κάποιο αποτέλεσμα θα πρέπει να αγγίξει τα όρια υψηλής απόδοσης. Ενώ όπως και σε όλα τα παιχνίδια, εντός και εκτός έδρας ο στόχος είναι πάντα οι τρεις βαθμοί.

Όσο για τον γενικότερο στόχο της ομάδας επεσήμαινε, για άλλη μια φορά, ότι παραμένει ο βασικός, που είναι η παραμονή, και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο δώσει ο Θεός.

«Είναι η δύσκολη εποχή που όλες οι ομάδες έχουν να αντιμετωπίσουνε ιώσεις, γρύπες και κρυώματα.  Και φυσικά υπάρχει και το θέμα από πλευράς καρτών, που αρχίζουν και συσσωρεύονται αυτό το διάστημα. Λόγω της αλλαγής της θερμοκρασίας αυτή την εβδομάδα είχαμε αρκετά προβλήματα με τα παιδιά, στην προετοιμασία, για μία αναμέτρηση με έναν αντίπαλο που θεωρώ ότι μαζί με την Νίκη Βόλου είναι πιο καλές ομάδες, και σε βάθος από πλευράς υλικού, αλλά και σαν αγωνιστική συμπεριφορά.

Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί, να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα για αυτό το παιχνίδι. Να αγγίξουμε τα όρια υψηλής απόδοσης για να προσδοκούμε κάποιο αποτέλεσμα.

Εμείς, όπως και σε όλα τα παιχνίδια, μέσα και έξω, προσπαθούμε για τους τρεις βαθμούς.

Το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτό. Αλλά, όπως είπα προηγουμένως, θα πρέπει να αγγίξουμε πολύ ψηλά όρια απόδοσης.»

Όπως έχει διαμορφωθεί η εικόνα, βαθμολογικά στο βόρειο όμιλο, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου,  είναι αυτό που περιμένατε αρχικά;

«Νομίζω ότι ο βόρειος όμιλος είναι καλύτερος από τον Νότιο, και από πλευράς προϊστορίας των ομάδων, και από πλευράς δυναμικότητας. Σίγουρα περιμέναμε τον Ηρακλή και τον Αιγινιακό να είναι πολύ ψηλότερα, με βάση την ενίσχυση που είχαν το καλοκαίρι, και το βάθος που έχουνε σαν ομάδα. Και βέβαια αποδεικνύεται περίτρανα ότι κάποιες ομάδες, οι οποίες είναι απαλλαγμένες από το βάρος του πρωταθλητισμού, όπως εμείς , η Καρδίτσα, ενδεχομένως ο Τύρναβος και κάποιες άλλες ομάδες, ήταν οι ευχάριστες εκπλήξεις. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, εμείς προσωπικά σαν Εθνικός Γαζώρου, να είμαστε η έκπληξη.

Σίγουρα υπάρχει πολύς δρόμος να ανασυνταχθούν ομάδες. Μεσολαβεί η ενίσχυση του Γενάρη. Αυτές οι ομάδες που ανέφερα προηγουμένως έχουν την οικονομική ικανότητα να ενισχυθούν. Και βέβαια οι ομάδες που έχουν μείνει χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, όπως είναι η Δόξα, η Καβάλα, ο Πιερικός, έχουν και αυτές περιθώριο να δυναμώσουν τον Γενάρη για να μπορέσουν να καλύψουν τον χάνδακα, που αυτή την στιγμή είναι αρκετά μεγάλος.

Έχω την αίσθηση ότι γίνεται ένα καλό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουνε εύκολοι αντίπαλοι και παράλληλα τα μεγάλα φαβορί χάσανε βαθμούς μέσα σε θεωρητικά αδύναμους. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, αυτή είναι η Β΄ κατηγορία, η οποία έτσι όπως ανασυντάσσεται όλο το ποδόσφαιρο, ανασυντάσσεται και αυτή.

Είναι μονόδρομος να απευθυνθούμε προς τα νέα τα παιδιά, που εμείς σαν Εθνικός Γαζώρου έχουμε αυτή την φιλοσοφία και αυτή ακολουθούμε. Δεν είμαστε σε θέση τώρα να βάλουμε φορτία πάνω μας. Ακολουθούμε τον στόχο τον βασικό, που είναι η παραμονή μας, και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο μας δώσει ο Θεός.»