ΕΘΝΙΚΟΥ ΓΑΖΩΡΟΥ: «Το ποτήρι ξεχείλισε … με τη συμπεριφορά των διαιτητών… »!

διαιτητηςΜε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Γαζώρου διαμαρτύρεται για την συμπεριφορά των διαιτητών απέναντί του και ειδικά του διαιτητή της αναμέτρησης  της Κυριακής με τον Εργοτέλη, όπου όπως υποστηρίζει «δεν έδωσε δυο καθαρά πέναλτι». Ενώ και στις δηλώσεις του ο προπονητής του Γαζώρου Παναγιώτης Διλμπερης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι ο Εθνικός Γαζώρου είναι η μοναδική ομάδα της Football league στην οποία δεν έχει δοθεί πέναλτι μετά από 18 αγωνιστικές.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Γαζώρου αναφέρει:

Το ποτήρι ξεχείλισε, με την συμπεριφορά των διαιτητών  σε πάρα πολλά παιχνίδια του ΕΘΝΙΚΟΥ  ΓΑΖΩΡΟΥ και κυρίως στις τελευταίες αγωνιστικές με αποκορύφωμα την  σημερινή, κόντρα στο Εργοτέλη, με δύο  καθαρές περιπτώσεις πέναλτι που δεν δόθηκαν από τον διαιτητή,  με καταγωγή το Ηράκλειο!!!

Συγκεκριμένα στο 49΄ο Ζαχόρα αν και  μόνος του, κατέβασε με το αριστερό χέρι την μπάλα, καθαρότατα, μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά μόνο ο κύριος Σκουλάς δεν το είδε για να δώσει το πέναλτι. Η ιστορία επαναλήφτηκε  και στο 71΄όταν ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης βρέθηκε μπροστά από τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδες, σε θέση για γκολ και ο Πίτσος τον ανέτρεψε, στην μικρή περιοχή, βρίσκοντας καθαρά τα πόδια του παίκτη. Και σε αυτή την φάση όμως ο κύριος Σκουλάς δεν έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Η Διοίκηση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΓΑΖΩΡΟΥ, μετά από το καθαρό χέρι – πέναλτι στον αγώνα με τον Θρασύβουλο, που ΔΕΝ δόθηκε, μετά το καθαρό χέρι – πέναλτι στον αγώνα με την Νίκη Βόλου, που ΔΕΝ δόθηκε, και μετά την 100% «σφαγιαστική» διαιτησία στον σημερινό αγώνα με τον Εργοτέλη, θα κινηθεί προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να προστατεύσει την προσπάθεια που κάνει η ομάδα.

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης κατά την  διάρκεια της συνέντευξης τύπου  μετά τον αγώνα, στάθηκε στο συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο μέχρι σήμερα δεν θέλησε να θίξει, λόγω του ήθους και της φιλοσοφίας της ομάδας.  Ζήτησε από τους διαιτητές να σεβαστούν αυτή την προσπάθεια που κάνει ο Εθνικός Γαζώρου και να μην τον αδικούν κατάφορα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητής έχουν ως εξής:

«Πρέπει να γνωρίζεται  όλοι ότι η μοναδική ομάδα της  κατηγορίας που δεν έχει κερδίσει πέναλτι μέχρι τώρα είναι ο  ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ. Και οι φάσεις είναι  πάρα πολλές σε πολλά παιχνίδια. Στα  τελευταία ιδίως, στον Θρασύβουλο, την Νίκη Βόλου και σήμερα, με δύο καθαρές περιπτώσεις πέναλτι. Καθαρότατες. Ο Εθνικός Γαζώρου μπορεί να είναι νεοφώτιστος, μπορεί να μην έχει την ιστορία, ούτε του Εργοτέλη, ούτε άλλων ομάδων, είναι όμως μια ομάδα η οποία κάνει μια προσπάθεια και πρέπει να την σεβαστούν οι διαιτητές. Πρέπει να σεβαστούν τον κόπο που κάνει η Διοίκηση, εγώ, οι ποδοσφαιριστές Επειδή το ήθος αυτής της ομάδος δεν επέτρεψε πριν ξεκινήσει το παιχνίδι να βγούμε και να κάνουμε ανακοινώσεις για τον διαιτητή, τώρα μετά το τέλος, θα πω, είναι δυνατόν να ορίζεται διαιτητής, ο όποιος έχει καταγωγή από το Ηράκλειο; Εγώ λέω ότι προσπαθούσε να είναι αδέκαστος, ήταν; Δεν ήταν. Θέλει δεν θέλει δεν θα είναι, θέλει, δεν θέλει η καταβολές του θα τον οδηγήσουν σε μια τέτοια διαιτησία. Αυτοί λοιπόν που είναι υπεύθυνοι για αυτό, ας δούνε λίγο καλύτερα τα πράγματα, γιατί εδώ, στον Εθνικό Γαζώρου, υπάρχει υγεία, σε όλα τα επίπεδα που δεν την βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα. Εάν θέλουν άλλο ποδόσφαιρο μπορούν να το πουν, όχι όμως να αδικούν κατάφορα αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Και αυτό δεν είναι δικαιολογία. Το εμείς κάνουμε λάθη, το ότι οι ποδοσφαιριστές μου κάνουν λάθη, το ότι εγώ κάνω λάθη, αυτό είναι γεγονός. Το ότι εδώ και τρία παιχνίδια αδικούμαστε και αυτό είναι γεγονός. Ας ρίξουν λίγο το βλέμμα τους και προς τα εδώ. Εκπροσωπούμε και εμείς κάτι. Ας το σεβαστούν!»

«Εμείς θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και αυτόν τον αγώνα, τον δίκαιο και την μεγάλη προσπάθεια μια ομάδα να παίζει ποδόσφαιρο και να μην ασχολείται με άλλα πράγματα.»

Όσον αφορά γενικότερα το παιχνίδι ο Παναγιώτης Διλμπέρης  ανέφερε:

 «Για μία  ακόμη φορά το τελευταίο χρονικό  διάστημα η ομάδα δεν καταφέρνει να γευτεί την χαρά της νίκης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό όταν κάνεις μια προσπάθεια, και ακούς καλά λόγια από τους συναδέλφους. Όμως αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί. Δυστυχώς ή ευτυχώς όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Είχαμε διαβάσει καλά τον Εργοτέλη. Είχαμε αποφασίσει να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Είχαμε την κατοχή της μπάλας, δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα αλλά η λεπτομέρεια είναι αυτή που μετράει. Μία τελική πάσα ένα τελείωμα, ένα καλό κοντρόλ, μια σέντρα με στόχο.  Έχω ιδιαίτερα παράπονα από τους ποδοσφαιριστές που αυτή τη στιγμή έπρεπε να δείξουν, λόγω του πρότερου ποδοσφαιρικού βίου, την ποιότητα που έχουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δημιουργήσαμε πάρα πολλές προϋποθέσεις, ίσως και κάποιες ευκαιρίες. Δεν μπορώ να πω όμως ότι είμαι ικανοποιημένος. Μπορεί να έτρεξαν , να πάλεψαν, να είδα ποδοσφαιριστές στο 90΄ να τρέχουν επιθετικοί να κόψουν την μπάλα πίσω, αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας για το πώς θα βάλουμε ποιότητα στην λεπτομέρεια.»