Ευάγγελος Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ μαζί με την χώρα κατέβηκε, μαζί με την χώρα θα ανέβει»

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ μαζί με την χώρα κατέβηκε, μαζί με την χώρα θα ανέβει»

Στη σκληρή διαπραγμάτευση από μέρους του ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της οργανωτικής Επιτροπής του κόμματος που πραγματοποιήθηκε  στις Σέρρες στο ξενοδοχείο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΞΕΝΙΑ», την Κυριακή 9/12.

«Πορευόμαστε προς την έξοδο από την κρίση» δήλωσε κατά την πολιτική του εισήγηση ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητά του για την επιτυχή ολοκλήρωση της επαναγοράς ομολόγων , την έγκαιρη καταβολή της δόσης και την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου. Ταυτίζοντας την πορεία της χώρας με αυτή του ΠΑΣΟΚ ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε ότι το «όχημα» της διεξόδου από την κρίση και της ενδυνάμωσης του κόμματος θα … «εκτιναχθεί»! «Το ΠΑΣΟΚ μαζί με την χώρα κατέβηκε, μαζί με την χώρα θα ανέβει», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Βασικά σημεία από ομιλία στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης Σερρών

1.      Είναι σημαντικό ότι μετά από μήνες διαπραγματεύσεων η χώρα μας αποκτά ξανά μια νέα αφετηρία χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.

2.      Με την επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας της επαναγοράς των ομολόγων η Ελλάδα θα έχει μειώσει περαιτέρω το χρέος της κατά 10 μονάδες του ΑΕΠ.

3.      Στο φορολογικό κάναμε μεγάλη προσπάθεια και σκληρή διαπραγμάτευση εντός της κυβέρνησης για να προστατεύσουμε τους πλέον αδύναμους.

4.      Για το 2013 έχουμε συμφωνήσει να υπάρξει ένα φορολογικό καθεστώς για τον αγρότη που θα είναι δίκαιο και δεν θα τον βάζει σε περιπέτειες.

5.      Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, μένει οριστικά στο ευρώ. Διαψεύδονται οι κερδοσκόποι και όσοι είχαν επενδύσει στην καταστροφή της χώρας.

6.      Το φορολογικό έχει ουσιαστικά συμφωνηθεί από τα 3 κόμματα. Θα συμπληρωθεί από ένα κανονικό εθνικό φορολογικό σύστημα.

7.      Η Ελλάδα είναι δυστυχώς το εργαστήριο της αποτυχίας του τρόπου με τον οποίο η Ευρώπη προσπάθησε να διαχειριστεί την κρίση.

8.      Επιλογή μας έπρεπε και πρέπει να είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα. Αυτό έπρεπε να το κάναμε μόνοι μας.

9.      Αν η Ελλάδα δεν έμπαινε στο πρόγραμμα θα έπρεπε μόνη της να μηδενίσει αυτοστιγμεί ένα κολοσσιαίο πρωτογενές έλλειμμα του 2009.

10.  Όποιος ισχυρίζεται ότι έχει άλλη λύση οφείλει να την παρουσιάσει και να την τεκμηριώσει. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει να πει τίποτα.

11.  Όσοι πήραν στα χέρια τους την “καυτή πατάτα” της διαχείρισης της κρίσης απολογούνται. Οι άλλοι λένε ψέματα για λύσεις που δεν υπάρχουν.

12.  Η νεοναζιστές και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύονται τα κενά του κράτους και πουλούν προστασία στους πολίτες.

13.  Εμείς δεν είπαμε ότι πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή αλλά ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και να αποδοθούν ευθύνες.

14.  Όποιος θεωρεί ότι η ΧΑ είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο με δεδομένη την κρίση κάνουν μεγάλο ιστορικό λάθος.

15.  Το λαβωμένο ΠΑΣΟΚ έπρεπε να συμβάλει ώστε να έχει η χώρα κυβέρνηση. Αν δεν το κάναμε πού θα βρισκόμασταν σήμερα; Αναλάβαμε και πάλι το κόστος

16.  Είναι ώρα να βλέπει κανείς τον προσωπικό του ρόλο; Να κάνει ο καθένας επιλογή διαφύλαξης του πολιτικού του κεφαλαίου; Οχι βέβαια!

17.  Η χώρα θα αλλάξει. Το ΠΑΣΟΚ που κατέβηκε μαζί με τη χώρα θα ανεβεί και πάλι μαζί με τη χώρα.

18.  Τον Φεβρουάριο το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριό του πρέπει να θέσει τα θεμέλια ενός σύγχρονου, κανονικού κόμματος. Έτσι θα φέρουμε κοντά νέες δυνάμεις

19.  Κορυφαία δύναμη συντήρησης υπό το πρόσχημα του προοδευτικού, αριστερού, ριζοσπαστικού λόγου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.