ΕΒΕ Σερρών: Ποιοι εκλέχθηκαν Πρόεδροι των Τμημάτων – Κοπή Βασιλόπιτας

ΕΒΕ Σερρών: Ποιοι εκλέχθηκαν Πρόεδροι των Τμημάτων – Κοπή Βασιλόπιτας

Το μεσημέρι της Πέμπτης  (25/1), πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, οπου εκλέχθηκαν οι Πρόεδροι των Τμημάτων, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιττας του Επιμελητηρίου Σερρών.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος.

O Σεβασμιώτατος συνεχάρη τη διοίκηση του ΕΒΕΣ για τα αντανακλαστικά που επιδεικνύει σε θέματα της επικαιρότητας, με αφορμή την έκδοση ψηφίσματος για το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Χρήστος Μέγκλας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για τα καλά του λόγια και τον συνεχάρη για το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη, ενώ επανέλαβε ότι το Επιμελητήριο θα είναι αρωγός στις ενέργειες αυτές.

Συνεργασία στον Θρησκευτικό τουρισμό

Έκανε γνωστό ότι η συνεργασία του ΕΒΕΣ με την Μητρόπολη επεκτείνεται και στο θέμα του Θρησκευτικού τουρισμού αλλά και σε δράσεις που έχουν στόχο την τόνωση της σερραϊκής αγοράς.

Ο Χρήστος Μέγκλας επανέλαβε ότι στόχος της διοίκησης είναι η ομόνοια τους κόλπους του ΕΒΕΣ ώστε μέσα από κλίμα σύμπνοιας να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες και δράσεις που θα στηρίξουν τη σερραϊκή επιχειρηματική κοινότητα.

 «Σήμερα τα προϊοντα μας λόγω της εκμηδένισης των αποστάσεων μπορούν να φθάσουν σε αγορές που βρίσκονται πολύ μακριά, σε δύσβατες περιοχές με πολύ  μικρό κόστος. Αυτή  είναι η παγκοσμιοποίηση και σε αυτήν πρέπει να παλέψουμε και να καινοτομήσουμε αν θέλουμε να έχουμε μέλλον»

κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ.

Εκλογή Προέδρων  Τμημάτων και Αναπληρωτών τους

Κατά τη πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΣ, πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή Προέδρων και αναπληρωτών τους στα τρία τμήματα του Επιμελητηρίου, Μεταποίησης, Εμπορικό και Υπηρεσιών.

Σε αυτά εκλέχθηκαν:

Μεταποίησης

  • Πρόεδρος: Τριανταφύλλου Διονύσιος
  • Αναπληρωτής Πρόεδρος: Παπαπαναγιώστου Κώστας

Εμπορικό

  • Πρόεδρος: Γούνας Γεώργιος
  • Αναπληρωτής: Ταϊρης Γεώργιος

Υπηρεσιών

  • Πρόεδρος: Τρούπης Χρήστος
  • Αναπληρωτής: Μήχος Γεώργιος