Εκδήλωση του ΚΚΕ Σερρών για τα 94 χρόνια δράσης

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σερρών για τα 94 χρόνια δράσης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στις 6:00 μμ στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ (ΔΕΠΚΑ), από την Κομματική Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ, εκδήλωση για τα 94 δράσης του κόμματος από την ίδρυσή του. Την εκδήλωση που περιελάμβανε, προβολή βίντεο σχετικό με την ιστορία του κόμματος, απαγγελία ποιήματος και ομιλία από το μέλος της Κ.Ε. του κόμματος Ζήση Λιμπερίδη παρακολούθησαν φίλοι και σύντροφοι του ΚΚΕ.

Εκτός από την ιστορική αναδρομή ο ομιλητής αναφέρθηκε στα νέα καθήκοντα που μπαίνουν στο κόμμα σήμερα με την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση σε εξέλιξη, η αναγκαιότητα οργάνωσης της εργατικής τάξης σε ταξική βάση ώστε να είναι αποτελεσματική η πάλη της για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων και ο στόχος για τη λαϊκή εξουσία. Έγινε αναφορά στις θέσεις που δημοσιεύτηκαν και κυκλοφόρησαν για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ που θα γίνει τον Απρίλη στον προσυνεδριακό διάλογο πάνω σ’ αυτές που θα αρχίσει.

Τονίστηκε η ανάγκη να γίνουν οι θέσεις γνωστές σε όλους τους εργαζόμενους ώστε να πάνε όσο γίνεται πιο επεξεργασμένες στο Συνέδριο. Καμιά εμπιστοσύνη στις πολιτικές που προτείνουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, κανένα περιθώριο στη λογική του μικρότερου κακού που προτείνεται από την “Αριστερά” και άλλα αστικά κόμματα στα πλαίσια της ΕΕ. Είναι λύσεις που δίνουν παράταση στη ζωή των μονοπωλίων που ο λαός με την δράση του πρέπει να βάλει τέλος και να θεμελιώσει τη δική του εξουσία. Τη δύναμη και την εμπειρία την έχει ο λαός και το κόμμα του το ΚΚΕ με την 94χρονη δράση του.