1ο Τουριστικό Συμπόσιο Δυτικού Παγγαίου - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών 1ο Τουριστικό Συμπόσιο Δυτικού Παγγαίου - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Ιούνιος, 2017

.30ΙουΟλη ημέρα.02Ιούν1ο Τουριστικό Συμπόσιο Δυτικού Παγγαίου(Ολη ημέρα) Φεστιβάλ Αμφίπολης

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

     Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι διοργανώνουμε το 1ο Τουριστικό Συμπόσιο Δυτικού Παγγαίου από τις 30 Ιουνίου έως και την 2 Ιουλίου 2017, που στόχος του είναι να αναδειχθούν τα ζητήματα της ήπιας και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, των περιοχών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του  Δήμου Αμφίπολης.

Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμφιπόλεως είναι προικισμένη με ωραίο φυσικό περιβάλλον, με απαράμιλλου κάλους περιοχές, όπως το Δέλτα του Στρυμόνα ενταγμένο στο δίκτυο προστασίας NATURA και  το φαράγγι του Αγγίτη, με θαυμάσιες παραλίες,το καταπληκτικό σπήλαιο Αλιστράτης ,με ορειβατικά καταφύγια και τα ποτάμια με τα ιστορικά γεφύρια τους.

Η περιοχή μας παρουσιάζει ενδιαφέρουσα ιστορία κατά την προϊστορική περίοδο, στην αρχαιότητα και μέχρι στις μέρες μας με τις βραχογραφίες, την περίφημη αρχαία πόλη της Αμφιπόλεως με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της, το Αρχαιολογικό της Μουσείο, το μυθικό και χρυσοφόρο Παγγαίο και το πασίγνωστο παγκοσμίως πλέον ταφικό μνημείο του λόφου Καστά.

   –

Επιπλέον, η περιοχή μας βρίσκεται σε μία σημαντική γεωγραφικά και γεωπολιτικά θέση και γι’αυτό αναπτύχθηκε σημαντικά κατά την Ρωμαϊκή περίοδο (Εγνατία Οδός, Villa Rustica, συστήματα ύδρευσης-άρδευσης κλπ.), αλλά και κατά τους ύστερους χριστιανικούς χρόνους (ιστορικές μονές της Εικοσιφοίνισσας, της Ανάληψης, της Αγ. Παρασκευής και της Αγ. Κυριακής).

Η περιοχή μας είναι παρούσα και στην σύγχρονη ιστορία με τα δύο Μαρτυρικά χωριά,  της Κορμίστας και των Κερδυλλίων. Έχει δε πλούσια λαογραφία, αρχιτεκτονική παράδοση και διαθέτει εξαιρετικά τοπικά αγροτουριστικά προϊόντα και μοναδική γαστρονομία. Η Πρώτη είναι ο γενέθλιος τόπος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

     –

Δεν θα μπορούσαμε να μην επισημάνουμε ότι η περιοχή μας παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες για τουριστική ανάπτυξη, τέτοιες που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για δωδεκάμηνο εσωτερικό και διεθνή τουρισμό, αφού γειτνιάζει με την μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους, βρίσκεται σε κομβικό σημείο ανάμεσα σε  τέσσερα μεγάλα αστικά κέντρα (της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, της Δράμας και της Καβάλας) και  σε δύο  σημαντικά επιβατικά λιμάνια και αεροδρόμια (της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας). Είναι δε το μοναδικό πέρασμα των εμπορικών δρόμων που ενώνουν την Δύση με την Ανατολή.

Πρόγραμμα  

Την 1η ημέρα, 30/06/2017, το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης  στον Αρχαιολογικό μουσείο  Αμφίπολης, με υψηλούς  προσκεκλημένους.

Την 2η ημέρα, 01/07/2017,  καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας  θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Συμποσίου στο κτίριο του Γυμνασίου της Πρώτης, με τις εισηγήσεις επιστημόνων και εξειδικευμένων στο τομέα τους ομιλητών, σε στρογγυλές τράπεζες συζήτησης (panels) τις πρωινές ώρες και με την συζήτηση και επεξεργασία των θεμάτων από τους συνέδρους σε workshops το απόγευμα.

     Παράλληλα, την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί , Τουριστική Έκθεση με υπηρεσίες, δράσεις και προϊόντα  από φορείς,  Σωματεία και  επαγγελματίες της περιοχής μας.

Την 3η ημέρα, 02-07-2017 στη Νέα Φυλή , θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα του Συμποσίου  .

Καθ’ όλη  την διάρκεια του συμποσίου θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις προβολής της πολιτιστικής, ιστορικής , θρησκευτικής και φυσιολατρικής  κληρονομιάς του τόπου μας . Μία από τις εκδηλώσεις αυτές,  θα είναι η ξενάγηση των επισκεπτών της έκθεσης στα αξιοθέατα της περιοχής, το πρωί της 2ης ημέρας.Όσοι επισκέπτες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην  ξενάγηση, θα πρέπει να το δηλώσουν τηλεφωνικά ,το αργότερο μέχρι την 20η Ιουνίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συμποσίου  , καθώς και στον λογαριασμό «Ωδή Αμφιπόλεως» στο facebook. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε  το info@symposio-amfipolis.org για την ηλεκτρονική αλληλογραφία  σας.

     Η Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Τουριστικού Συμποσίου Δυτικού Παγγαίου “Ωδή Αμφιπόλεως”,  επιθυμώντας να σας παρουσιάσει συγκεντρωμένα όλα εκείνα τα στοιχεία που η ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης προσφέρει ,  έχει τη χαρά και την τιμή  να σας προσκαλέσει να επισκεφθείτε , την Τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου της Πρώτης ,το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 , από τις 09.00  έως τις 22.00

      Η διοργάνωση της Τουριστικής Έκθεσης , είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να δείτε από κοντά σε ομαδικές παρουσιάσεις τα αξιοθέατα, τα τοπικά προϊόντα , την λαογραφία και τον πολιτισμό, τις υπηρεσίες εστίασης και διαμονής,τα λαογραφικά μουσεία , το Σπήλαιο Αλιστράτης ,τους φορείς της περιοχής ,την λαϊκή τέχνη ,καθώς και τις δυνατότητες διασκέδασης που παρέχει  η ευρύτερη περιοχή.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία , μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κο Λάζαρο Ιντζεσίλογλου, στο  τηλέφωνο 6994 303 222 και στην  ηλεκτρονική  διεύθυνση  info@symposio-amfipolis.org

 Με ιδιαίτερη εκτίμηση

          Ο πρόεδρος                           Ο πρόεδρος

      του Συμποσίου               της Οργανωτικής Επιτροπής

Δημήτριος Γαρούφας               Γεώργιος Μακουσιάρης
6932 542 910                              6937 016 558

Dgaroufas@gmail.com         gmakousiaris@gmail.com

Με την συνδιοργάνωση του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης),της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αντιπεριφέρειας Κ.Μ. Τουρισμού-Πολιτισμού,και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών.

Με την υποστήριξη του Δήμου Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,  του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας, και της  Σπήλαίο Αλιστράτης AE.

 Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού fedHATTA και του Ομίλου UNESCO Σερρών.

Ωρα

Ιούνιος 30 (Παρασκευή) - Ιούλιος 2 (Κυριακή)

Τόπος

Φεστιβάλ Αμφίπολης

Αμφίπολη, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.