Φεβρουάριος, 2017

.08Φεβ18:00.19:00Το 3ο Γυμνάσιο Σερρών σε ενημερωτική εκδήλωση για το σχολικό εκφοβισμό (bullying)18:00 - 19:00 Θέατρο Αστέρια

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Eνημερωτικές εκδηλώσεις στην Κεντρική Μακεδονία διοργανώνει στις 6, 7 και 8 Φεβρουαρίου το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Θα παρουσιαστεί το διαδικτυακό πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» και η ανανεωμένη ηλεκτρονική του πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δημοτικές και εκπαιδευτικές αρχές και αποσκοπούν στην ενημέρωση του κοινού για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 στις Σέρρες

Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου, στις 18:00 μ.μ., θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών «Αστέρια», ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση του ΚΜΟΠ σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Σερρών.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει το 3ο Γυμνάσιο Σερρών όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές θα περιηγηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ενώ ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι και ο Αστυνομικός υποδιευθυντής, Αθανάσιος Χαλκιάς, Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β.Ελλάδος.

«Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό»

Το πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» αποτελεί μία πρωτοβουλία του ΚΜΟΠ και υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2016 σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Π.&Α. Κυριακού και με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Enable – ΕνΔυναμώνω», ενώ από το Μάρτιο του 2016 έχει υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και υλοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Hλεκτρονική πλατφόρμα

Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα παιδιά 10 έως 18 ετών και ενήλικοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, που επηρεάζονται από το φαινόμενο του εκφοβισμού έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ανώνυμα και δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Ωρα

(Τετάρτη) 18:00 - 19:00

Τόπος

Θέατρο Αστέρια

Κωστοπούλου 6, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.