42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο στρατόπεδο Παπαλουκά - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο στρατόπεδο Παπαλουκά - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Σεπτέμβριος, 2016

.09Σεπ20:00.23:0042ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο στρατόπεδο Παπαλουκά20:00 - 23:00 πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Το ταξίδι του 42ου Φεστιβάλ  ΚΝΕ-Οδηγητή  στο νομό μας, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο στρατόπεδο Παπαλουκά.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ¨Οδηγητή¨ είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας, κάθε νέου που ονειρεύεται, αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μια καλύτερη ζωή.

Το Φεστιβάλ μας αποτελεί πλέον «θεσμό» για την νεολαία, αντέχει στο χρόνο, ανανεώνεται κι αναβαθμίζεται γιατί η «καρδιά» του είναι ο στόχος για τον οποίο παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: η νέα σοσιαλιστική κοινωνία. Παραμένει νέο γιατί απέναντι στο σημερινό γερασμένο εκμεταλλευτικό σύστημα προβάλει τη μόνη πραγματική διέξοδο προς όφελος της νεολαίας:  την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας .

Στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή τιμάμε τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που η δράση του στα 1946-1949 αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα!

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει τις πόρτες του μετα τις 20:00, στον χώρο θα βρίσκεται έκθεση φωτογραφιών αφιέρωμα στο Δ.Σ.Ε, θα υπάρξει παρουσίαση χάρτη με τις μάχες που έδωσε ο Δ.Σ.Ε. στην περιοχή. Στο χώρο επίσης θα λειτουργεί ταβέρνα και μπαρ. Θα γίνει κεντρική ομιλία και θα ακολουθήσει συναυλία με μουσικά σχήματα.

Ωρα

(Παρασκευή) 20:00 - 23:00

Τόπος

πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά

Προύσης 68, Σέρρες