Νοέμβριος, 2017

.05Νοέ11:00.14:008η Γιορτή Θηλασμού στις Σέρρες11:00 - 14:00 Πλατεία Κρονίου

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η ομάδα “Σέρρες: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας”, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος- La Leche League Greece, διοργανώνει μια γιορτή για τον θηλασμό με σκοπό την υποστήριξη, την ενημέρωση και την εξοικείωση με την εικόνα της μητέρας που θηλάζει.

Στη γιορτή μας έχουμε σκοπό να καταμετρήσουμε όσες θηλάζουσες παρευρεθούν είτε θηλάσουν είτε δε θηλάσουν κατά τη διάρκεια της γιορτής, καθώς τα μωρά που θηλάζουν το κάνουν ελεύθερα τη στιγμή που το χρειάζονται.

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλοντες ή υπό σκέψη γονείς, πρώην θηλάζουσες, φίλοι και λοιποί συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε ΜΑΖΙ την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2017.

Στις Σέρρες η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου, ώρα 11:00-14:00, στον πεζόδρομο Κων/νου Καραμανλή.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν παιδαγωγοί οι οποίοι θα απασχολήσουν τους μικρούς μας φίλους, θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γνωριστούμε από κοντά και θα θηλάσουμε ΜΑΖΙ.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού-World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται κάθε 1-7 Αυγούστου από το 1992 (στην Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου) από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) προβαίνει κάθε χρόνο σε μία σειρά προωθητικών δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αξία του θηλασμού. Το σύνθημα για το 2017 είναι “Στηρίζουμε τον θηλασμό ΜΑΖΙ”.Το 2016 η WABA ξεκίνησε ένα δεκαπενταετές ταξίδι για την επίτευξη των Στόχων για Αειφόρο Ανάπτυξη (ΣΑΑ) συνδέοντας κάθε έναν από αυτούς τους στόχους με τον θηλασμό. Αλλά, δεν μπορούμε να επιτύχουμε αειφόρο ανάπτυξη χωρίς πολύ-επίπεδες συνεργασίες.

Το 2017 είναι η 25η χρονιά της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού (ΠΕΘ) και στοχεύει στο να εργαστούμε όλοι μαζί για το κοινό καλό.

Η #ΠΕΘ2017 καλεί όλους τους υποστηρικτές και όσους εργάζονται εθελοντικά για τον θηλασμό, τους φορείς λήψης αποφάσεων και όλους όσους συμμετέχουν στη γιορτή, να δημιουργήσουν νέες και στοχευμένες συνεργασίες σε οποιοδήποτε επίπεδο δρα ο καθένας.

Μαζί μπορούμε να προσελκύσουμε τη δέουσα πολιτική στήριξη, την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων και να διευρύνουμε τον κύκλο όσων γιορτάζουν τη γιορτή μας και υποστηρίζουν τους στόχους της.

Για την Ελλάδα και την Κύπρο, ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος ετοίμασε το προωθητικό υλικό στα Ελληνικά σε συνεργασία με τη WABA.

Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε μαζί τον Μητρικό Θηλασμό!

Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Σερρών

 

 

Ωρα

(Κυριακή) 11:00 - 14:00

Τόπος

Πλατεία Κρονίου

Παν.Τσαλδάρη 2, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.