Άλλη μια παράσταση για το κοινό απο την παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρων με το έργο "ΠΙΝΟΚΙΟ" του Κάρλο Κολόντι - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών Άλλη μια παράσταση για το κοινό απο την παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρων με το έργο "ΠΙΝΟΚΙΟ" του Κάρλο Κολόντι - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Δεκέμβριος, 2016

.29Δεκ19:30.20:00Άλλη μια παράσταση για το κοινό απο την παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρων με το έργο "ΠΙΝΟΚΙΟ" του Κάρλο Κολόντι19:30 - 20:00 Θέατρο Αστέρια

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι οργανωμένες μαθητικές παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με το έργο «Πινόκιο».
Μετά από απαίτηση των μικρών και μεγάλων φίλων του θεάτρου μας που δεν πρόλαβαν να τη δουν, θα δοθεί άλλη μια παράσταση για το κοινό, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 7.30΄ μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια».

Λίγα λόγια για το έργο

Το παραμύθι του Πινόκιο γράφτηκε το 1883 από τον Ιταλό Κάρλο Κολόντι και η μοίρα του ήταν να γίνει κλασικό στη διεθνή λογοτεχνία, αλλά και στο θέατρο.

Όλα τα παιδιά έχουν ακούσει πως με τα ψέματα μεγαλώνει η μύτη μας, όπως του Πινόκιο, ή πως με την ανυπακοή αποκτούμε αυτιά γαϊδάρου, όμως το πιο ουσιαστικό γεγονός στην ιστορία του Πινόκιο, είναι πως ένας ξυλουργός δημιουργεί από την τέχνη του ένα ξύλινο αγόρι.

Ένα ξύλινο αγόρι που θα αποκτήσει ανθρώπινη ζωή, ανθρώπινη συμπεριφορά και κυρίως ανθρώπινη συνείδηση.

Κι εδώ είναι το πιο σημαντικό μήνυμα του παραμυθιού του Πινόκιο. Η απόκτηση της συνείδησης και οι επιλογές του κάθε νέου παιδιού, του κάθε νέου ανθρώπου όταν βρεθεί να διαλέξει ανάμεσα στο σωστό και το λάθος.

Η περιπέτεια στο να διαλέξει ανάμεσα στο σωστό και το λάθος, ακονίζοντας τη συνείδησή του, είναι που έκανε τον Πινόκιο, ήρωα για όλες τις εποχές, ήρωα για όσο γεννιόνται και μεγαλώνουν στον κόσμο παιδιά.

Συντελεστές

  • Διασκευή: Μιχάλης Κοβανίδης
  • Σκηνοθεσία:Παναγιώτης Μέντης
  • Μουσική:Λευτέρης Αερόπουλος
  • Σκηνικά – Κοστούμια:Ηλίας Λόης
  • Χορογραφίες:Αστέρης Πολυχρονίδης
  • Φωτισμοί:Μιχάλης Κουβόπουλος
  • Παίζουν οι ηθοποιοί: Καλλιόπη Ευαγγελίδου, Νίκος Βεργίδης, Γιώργος Καρύδας, Μιχάλης Κοβανίδης, Αστέρης Πολύχρονίδης, Βασιλική Δαλίσκα, Χαράλαμπος Παυλίδης, Ευαγγελία Δαμιανίδου

Προπώληση Εισιτηρίων

στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» από Τρίτη 27 Δεκεμβρίου.

Ώρες Προπώλησης : 11.00΄π.μ. – 1.00΄μ.μ. & 6.00΄μ.μ. – 9.00΄μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:

  • Γενική είσοδος: 8,00 € (ενήλικες)
  • Μειωμένο : 5,00 € ( Παιδικό, Φοιτητικό, Αμέα, Ανέργων, Πολύτεκνοι)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2321054755 ώρες λειτουργίας ταμείου

Ωρα

(Πέμπτη) 19:30 - 20:00

Τόπος

Θέατρο Αστέρια

Κωστοπούλου 6, Σέρρες