Νοέμβριος, 2017

.13Νοέ19:00.21:00«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το Χθες στο Σήμερα» 19:00 - 21:00 Δημόσια Βιβλιοθήκη

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Εκδήλωση στο πλαίσιο της δράσης «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το Χθες στο Σήμερα» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017,στις 7:00 το βράδυ στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών.

Στόχος της δράσης «Αριστοτέλης-Μέγας Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η ανάδειξη του πλούσιου αποθέματος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Ο πολιτιστικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης του τουρισμού τα επόμενα έτη για την Κεντρική Μακεδονία, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες θεματικές μορφές τουρισμού που αποτελούν μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας και τα οποία την καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστική τουριστικά.

Η ανάδειξη, προβολή και διασύνδεση των δύο αυτών μεγάλων προσωπικοτήτων, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη, είναι το πρώτο βήμα για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Η συγκεκριμένη δράση, αφού παρουσιαστεί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, προγραμματίζεται να προβληθεί μέσα στο επόμενο έτος και στο εξωτερικό, σε συγκεκριμένες αγορές – στόχους.

Ομιλητές

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Σύλια Ζέττα Φιλόλογος 3ου Γυμνασίου Σερρών-Πρόεδρος ΔΣ Συνδέσμου Φιλολόγων Ν.Σερρών και ο Αθανάσιος Μπαντές, Φιλόλογος-Συγγραφέας.

Οι δύο ομιλητές θα επικεντρωθούν στο έργο του Σταγιρίτη φιλόσοφου,στην επιρροή της διδασκαλίας του στο Μέγα Αλέξανδρο,αλλά και στη σύγχρονη σκέψη παγκόσμια.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιασθεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο σχετικό με το αντίστοιχο του θέματος πολιτιστικό απόθεμα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο υπεύθυνος πολιτιστικών προγραμμάτων της Π.Ε. Σερρών και εικαστικός Βασίλης Βαφειάδης.

 

Ωρα

(Δευτέρα) 19:00 - 21:00

Τόπος

Δημόσια Βιβλιοθήκη

Νίκου Νικολάου 20, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.