Ιούλιος, 2016

.25Ιούν21:00.21:30"Το αστείον του πράγματος" του Π.Μέντη21:00 - 21:30 Θεατράκι

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η θεατρική ομάδα της Α.ΠΟ.ΔΡΑ.ΣΙ ,με έδρα στο Σιδηρόκαστρο παρουσιάζει την Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 21:00 στο ανοιχτό θεατράκι Σερρών το έργο «Το αστείον του πράγματος» του Π. Μέντη.

Λίγα λόγια για το έργο …

Εννέα διαφορετικά μονόπρακτα,26 διαφορετικοί άνθρωποι, για τους οποίους έγραψε διηγήματα ο Α. Τσέχωφ και συνέθεσε για το θέατρο αριστουργηματικά ο Παναγιώτης Μέντης. Διαφορετικά μεταξύ τους με κοινό στοιχείο τη μοίρα των ανθρώπων που το απαρτίζουν.

Ιστορίες σπαρακτικές ιδωμένες από την κωμική τους πλευρά…«δένονται» μεταξύ τους σπονδυλωτά και κυλούν το ένα μέσα στο άλλο με θέμα την απλή καθημερινή ζωή ενώ οι ήρωες ξεπηδούν κάθε φορά μέσα από ένα τεράστιο κάδρο για να ζωντανέψουν, ένα δώρο που ταξιδεύει από φίλο σε φίλο, ένα κακό μαντάτο που πρέπει να υποθεί σε ένα δύστυχο συγγενή, μια ανυπεράσπιστη ύπαρξη που διεκδικεί ,ένα κοινό πονόδοντο που ταλαιπωρεί έναν φουκαρά, τα όνειρα που ζει κανείς όταν κερδίζει ένα λαχείο, μια ατμομηχανή που μοιράζονται δυο φίλοι, έναν παπά που δεν μπορεί να ξεμπερδέψει τους ζωντανούς από τους νεκρούς της ενορίας του, την ακατάσχετη φλυαρία ενός επισκέπτη και τέλος έναν πατέρα που προσπαθεί να μυήσει τον γιο του στα μυστήρια του έρωτα.
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗ ΤΟΥ ΔηΠεΘε ΣΕΡΡΩΝ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Kείμενα:Παναγιώτης Μέντης
Σκηνοθεσία-σκηνικά-μουσική επένδυση: Γιώργος Καρύδας
Κοστούμια: Ο θίασος
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Ντικμπασάνη
Παίζουν με σειρά εμφάνισης : Γιάννης Κεχαγιάς(Κιθάρα), Σοφία Τσαβλίδου, Σταύρος Τσολακίδης, Πέτρος Κιοσσές, Σάββας Λεζκίδης, Κλειώ Κυριακίδου, Βάσω Κασίδα.

Ωρα

(Δευτέρα) 21:00 - 21:30

Τόπος

Θεατράκι

Δορυλαίου 6, Σέρρες