Σεπτέμβριος, 2017

.22Σεπ(Σεπ 22)10:00.08Οκτ(Οκτ 8)14:00«Διαχρονίες»: Έκθεση Σερραίων εικαστικών καλλιτεχνών στο Ζιντζιρλί Τζαμί(Σεπτέμβριος 22) 10:00 - (Οκτώβριος 8) 14:00 Ζιντζιρλί Τζαμί

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Έκθεση Σερραίων εικαστικών καλλιτεχνών με τον τίτλο «Διαχρονίες» διοργανώνουν το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών και την Π.Κ.Μ.- Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017 που καθιερώθηκε να γιορτάζονται κάθε χρόνο στο τέλος Σεπτεμβρίου και θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στο Ζιντζιρλί Τζαμί με διάρκεια έως τις 8 Οκτωβρίου. (ώρες λειτουργίας Τρίτη-Παρασκευή 10.00-14.00 , Δευτέρα και Σάββατο κλειστά).

Οι εικαστικοί καλλιτέχνες ιχνηλατούν τα σημάδια πολιτισμού των Σερρών

Περισσότεροι από 15 εικαστικοί καλλιτέχνες των Σερρών παρουσιάζουν ποικίλα εικαστικά έργα τους επηρεασμένα από την διαχρονική πορεία των Σερρών και τα σημάδια πολιτισμού της.
Μνημεία, τόποι, αντικείμενα, ευρήματα, διαφορετικοί πολιτισμοί, θρησκείες, γλώσσες και άνθρωποι συνθέτουν ένα μωσαϊκό, από όπου οι καλλιτέχνες αντλούν τις ιδέες τους και αναπτύσσουν ένα δικό τους διάλογο με τα μνημεία και την ιστορία.
Η έκθεση πραγματοποιείται σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα οθωμανικά μνημεία των Σερρών, το Ζιντζιρλί Τζαμί.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Αλεξίου, Αναστασιάδης, Ανθυμιδης, Βαφειάδης, Βαφειάδου, Γεωργακάς, Γκενιος, Γκουγκουλιας, Δανιηλίδης, Διαμαντακης, Κατσιλακης, Καραγιάννης, Λάσκαρης, Μελλιδης, Μηρτσιος, Πανανάκης, Παντελάκη, Τόλιος, Χαλβατζή.

Ωρα

Σεπτέμβριος 22 (Παρασκευή) 10:00 - Οκτώβριος 8 (Κυριακή) 14:00

Τόπος

Ζιντζιρλί Τζαμί

Ανδριανουπόλεως 4, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.