Νοέμβριος, 2016

.08Νοέ(Νοέ 8)10:00.11(Νοέ 11)18:00Διεθνής Συνάντηση του Eurosite στις Σέρρες για τις υπηρεσίες οικοσυστημάτωνΔιεθνή συνάντηση εργασίας του Eurosite για τις υπηρεσίες οικοσυστημάτων (ecosystem services) διοργανώνει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης στις Σέρρες 8-10/1110:00 - 18:00 (11) Ελπίδα Resort

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ) με χαρά ανέλαβε να διοργανώσει την ετήσια συνάντηση του Eurosite στη χώρα μας, καθώς και το σεμινάριο για το πολύ επίκαιρο θέμα των υπηρεσιών και λειτουργιών που προσφέρουν τα οικοσυστήματα.

Την Τρίτη 8/11 θα γίνει το σεμινάριο με θέμα “Ecosystems at your service: how to incorporate ecosystem services into practical site management”.

Θα ακολουθήσουν ειδικές συναντήσεις για την προστασία των υγροτόπων και επιμέρους ζητήματα διαχείρισης.

Οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν μεγάλους περιβαλλοντικούς οργανισμούς και τις διευθύνσεις εθνικών πάρκων από διάφορες χώρες, όπως από τη Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Ολλανδία, Βέλγιο, Τσεχία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Κύπρος.

Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του ομώνυμου εθνικού πάρκου, ενώ συνδρομή στην μετακίνηση των συνέδρων θα παράσχει η Ομοσπονδιακή θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης.

Την Πέμπτη θα γίνει η ετήσια γενική συνέλευση των μελών του Eurosite.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο Ξενοδοχείο Elpida Spa Resort στις Σέρρες, σε συνεργασία με την Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης και τον Όμιλο Unesco Σερρών.

Η ΚΟΜΑΘ είναι η μοναδική κυνηγετική οργάνωση σε όλη την Ευρώπη, που είναι μέλος του Eurosite, και αυτό μας καθιστά ακόμα πιο υπεύθυνους για ουσιαστική εργασία πάνω στα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα των οικοσυστημάτων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

FINAL AM 2016 Programme vs 2016-10-25

Το Eurosite είναι το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό δίκτυο φορέων, κρατικών όσο και ιδιωτικών ή άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων που προωθεί πρακτικά ζητήματα για τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη.

Ιδρύθηκε το 1989 και έχει ως μέλη 56 οργανισμούς από 20 ευρωπαϊκές χώρες. Μέσα από το Eurosite γίνεται προώθηση θετικών παραδειγμάτων προστασίας της φύσης και αναπτύσσεται η συνεργασία μεταξύ των μελών.

Ωρα

8 (Τρίτη) 10:00 - 11 (Παρασκευή) 18:00

Τόπος

Ελπίδα Resort

Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων, Σέρρες