Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Μαρτίου - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Μαρτίου - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Μάρτιος, 2019

.01ΜάρΟλη ημέρα.30Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Μαρτίου(Ολη ημέρα) Δημόσια Βιβλιοθήκη

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2019 διοργανώνει δράσεις που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά. Για το μήνα ΜΑΡΤΙΟ έχουν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις:

o Παρασκευή, 1 με Σάββατο 2 Μαρτίου, ώρα (Παρασκευή 16:00-20:00, Σάββατο 10:00-14:00). «Back in the Game: το παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία». Ένα εκπαιδευτικό βιωματικό εργαστήρι με τη Σαμπάνη Ελένη (Ψυχολόγο – Συστημική οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια) και το Μωυσίδη Παναγιώτη- Γεώργιο (Γλωσσολόγο- Παιδαγωγό). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ή εν δυνάμει εκπαιδευτικούς, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας, οι οποίες συνδυάζουν το παιχνίδι και τις βιωματικές ασκήσεις. Με προεγγραφή. Στον 4ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Παρασκευή, 1 Μαρτίου, ώρα 10:00- 12:00. «Το παιχνίδι της αλήθειας, μια διαδραστική αναζήτηση στον ψηφιακό κόσμο». Με το Γλωσσολόγο-Παιδαγωγό Παναγιώτη Μωυσίδη θα μάθουμε πώς να αποφεύγουμε τους κινδύνους του διαδικτύου και πώς να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την πληροφορία στον ψηφιακό αλλά και στον φυσικό κόσμο, δηλαδή τις Βιβλιοθήκες. Για τις τάξεις Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Δευτέρα, 4 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00. «Γινόμαστε μικροί Βιβλιοθηκονόμοι». Με την εκπαιδευτικό Ρέκλου Θεοφανία. Μέσα από ανάγνωση, παιχνίδι και δημιουργική απασχόληση, θα γνωρίσουμε τον κόσμο των βιβλιοθηκών μέσα από τα μάτια των βιβλιοθηκονόμων. Για τάξεις Β’ και Γ’ δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Δευτέρα, 4 Μαρτίου, ώρα 19:00. Κινηματογραφική Λέσχη: «Η θαρραλέα καρδιά της Ιρένα Σλέντερ». Μια ταινία βασισμένη στη βιογραφία της Ιρένα Σλέντερ, Πολωνής Κοινωνικής Λειτουργού, που διέσωσε περίπου 2.500 εβραιόπουλα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρωταγωνιστεί η Άννα Πάκουιν. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Δ.Κ. Βιβλιοθήκης Σερρών. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

o Τρίτη, 5 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:15. «Μαθαίνω και προστατεύω τα ζώα της περιοχής μου». Με τους εκπαιδευτικούς Ελευθερία Τσολάκη και Πασχάλη Γκίρμπα, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ποροΐων. Μέσα από ανάγνωση παραμυθιού και δημιουργικές δραστηριότητες στοχεύουμε στη γνωριμία και ευαισθητοποίηση των μικρών μας φίλων για τη ζωή στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Για νηπιαγωγεία και Α’ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Τρίτη, 5 Μαρτίου, ώρα 11:30- 13:00. «Μαθήματα υπολογιστών για αρχάριους». Με τον καθηγητή πληροφορικής Βαγγέλη Γκιμπερίτη. Μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες των Η/Υ και του διαδικτύου. Για ενήλικες. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης.
Για προεγγραφές και πληροφορίες στο τηλέφωνο 23210.98550. Σελίδα βιβλιοθήκης www.serrelib.gr

o Τετάρτη, 6 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00. «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίδιοι». Με την εκπαιδευτικό Στέλλα Κηπουρού. Μέσα από την ανάγνωση, το παιχνίδι και τη δημιουργικότητα, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη και θα ευαισθητοποιηθούν πάνω σε ζητήματα σεβασμού του συνανθρώπου και αποδοχής της διαφορετικότητας. Για τάξεις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Πέμπτη, 7 Μαρτίου, ώρα 11:30- 13:00. «Μαθήματα υπολογιστών για αρχάριους». Με τον καθηγητή πληροφορικής Βαγγέλη Γκιμπερίτη. Μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες των Η/Υ και του διαδικτύου. Για ενήλικες. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Παρασκευή, 8 Μαρτίου, ώρα 19:00. Εγκαίνια Έκθεση γυναικείας δημιουργίας 2019. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών σε συνεργασία με την Ένωση Γυναικών Ελλάδος – παράρτημα Σερρών, και τις εθελόντριες από «Το Σπίτι της Γυναίκας» με αφορμή τον εορτασμό της «ημέρας της γυναίκας», διοργανώνουν την «Έκθεση γυναικείας δημιουργίας 2019».

Στα εγκαίνια θα δοθεί ομιλία με θέμα «Δημιουργία-γένους θηλυκού» από την κ. Ναταλία Ιωαννίδου- Τριανταφύλλου, ψυχολόγο. Διάρκεια της έκθεσης: από 8 έως 18 Μαρτίου. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: Πρωί: κάθε μέρα 11:00-14:00. Απόγευμα: Δευτέρα 18-3-2017, 18:00-21:00. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της προέδρου της Ε.Γ.Ε. Σερρών Νινέτας Φραγγεδάκη.

o Τρίτη, 12 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:15. «Μαθαίνω και προστατεύω τα ζώα της περιοχής μου». Με τους εκπαιδευτικούς Ελευθερία Τσολάκη και Πασχάλη Γκίρμπα, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ποροΐων. Μέσα από ανάγνωση παραμυθιού και δημιουργικές δραστηριότητες στοχεύουμε στη γνωριμία και ευαισθητοποίηση των μικρών μας φίλων για τη ζωή στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Για νηπιαγωγεία και Α’ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Τρίτη, 12 Μαρτίου, ώρα 11:30- 13:00. «Μαθήματα υπολογιστών για αρχάριους». Με τον καθηγητή πληροφορικής Βαγγέλη Γκιμπερίτη. Μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες των Η/Υ και του διαδικτύου. Για ενήλικες. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης.
o Τετάρτη, 13 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00. «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίδιοι». Με την εκπαιδευτικό Στέλλα Κηπουρού. Μέσα από την ανάγνωση, το παιχνίδι και τη δημιουργικότητα, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη και θα ευαισθητοποιηθούν πάνω σε ζητήματα σεβασμού του συνανθρώπου και αποδοχής της διαφορετικότητας. Για τάξεις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Πέμπτη, 14 Μαρτίου, ώρα 11:30- 13:00. «Μαθήματα υπολογιστών για αρχάριους». Με τον καθηγητή πληροφορικής Βαγγέλη Γκιμπερίτη. Μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες των Η/Υ και του διαδικτύου. Για ενήλικες. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Παρασκευή, 15 Μαρτίου, ώρα 10:00- 12:00. «Το παιχνίδι της αλήθειας, μια διαδραστική αναζήτηση στον ψηφιακό κόσμο». Με το Γλωσσολόγο-Παιδαγωγό Παναγιώτη Μωυσίδη θα μάθουμε πώς να αποφεύγουμε τους κινδύνους του διαδικτύου και πώς να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την πληροφορία στον ψηφιακό αλλά και στον φυσικό κόσμο, δηλαδή τις Βιβλιοθήκες. Για τις τάξεις Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Σάββατο, 16 Μαρτίου, ώρα 12:30-13:30. «Στο λόφο του παραμυθιού και των ιστοριών». Με την εκπαιδευτικό Βιργινία Ρόντση. Συναντιόμαστε στο λόφο του παραμυθιού και ταξιδεύουμε μαζί στην πανέμορφη και μακρινή Παραμυθοχώρα. Είσοδος Ελεύθερη. Για ηλικίες 4 – 7 ετών. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.
Για προεγγραφές και πληροφορίες στο τηλέφωνο 23210.98550. Σελίδα βιβλιοθήκης www.serrelib.gr

o Δευτέρα, 18 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00. «Γινόμαστε μικροί Βιβλιοθηκονόμοι». Με την εκπαιδευτικό Ρέκλου Θεοφανία. Μέσα από ανάγνωση, παιχνίδι και δημιουργική απασχόληση, θα γνωρίσουμε τον κόσμο των βιβλιοθηκών μέσα από τα μάτια των βιβλιοθηκονόμων. Για τάξεις Β’ και Γ’ δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Δευτέρα, 18 Μαρτίου, ώρα 18:30-20:00. «Λέσχη ανάγνωσης δασκάλων». Με συντονίστριες τις εκπαιδευτικούς Ευδοκία Χρηστομάτη και Ζήνα Μπουγιάλα. Θα πραγματοποιηθεί η 2η συνάντηση της λέσχης ανάγνωσης παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου που απευθύνεται σε δασκάλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Είσοδος ελεύθερη. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Δευτέρα, 18 Μαρτίου, ώρα 19:00. Εισήγηση με θέμα: «Από την κρίση στη διάκριση». Με εισηγητή τον Νικόλαο Καρανάσιο, επίκουρο καθηγητή Λογιστικής-Οικονομικών Μαθηματικών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Σερρών και Γενικού Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επιχείρηση & Καινοτομία. Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων: «Αναζητώντας την Ιθάκη: Ταξίδι σε θέματα σύγχρονου κοινωνικού προβληματισμού». Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Δ.Κ. Βιβλιοθήκης Σερρών. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

o Τρίτη, 19 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:15. «Μαθαίνω και προστατεύω τα ζώα της περιοχής μου». Με τους εκπαιδευτικούς Ελευθερία Τσολάκη και Πασχάλη Γκίρμπα, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ποροΐων. Μέσα από ανάγνωση παραμυθιού και δημιουργικές δραστηριότητες στοχεύουμε στη γνωριμία και ευαισθητοποίηση των μικρών μας φίλων για τη ζωή στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Για νηπιαγωγεία και Α’ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Τρίτη, 19 Μαρτίου, ώρα 11:30- 13:00. «Μαθήματα υπολογιστών για αρχάριους». Με τον καθηγητή πληροφορικής Βαγγέλη Γκιμπερίτη. Μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες των Η/Υ και του διαδικτύου. Για ενήλικες. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Τετάρτη, 20 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00. «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίδιοι». Με την εκπαιδευτικό Στέλλα Κηπουρού. Μέσα από την ανάγνωση, το παιχνίδι και τη δημιουργικότητα, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη και θα ευαισθητοποιηθούν πάνω σε ζητήματα σεβασμού του συνανθρώπου και αποδοχής της διαφορετικότητας. Για τάξεις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Τετάρτη, 20 Μαρτίου, ώρα 19:00. Παρουσίαση του βιβλίου «Ξαναγράφω τη ζωή μου απ’ την αρχή» του Πασχάλη Λαμπαρδή. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του νέου βιβλίου του βραβευμένου Σερραίου συγγραφέα Πασχάλη Λαμπαρδή. Η εκδήλωση περιλαμβάνει συζήτηση με τον συγγραφέα με θέμα «Η διαχείρηση των σχέσεων και πώς ορίζουν τη ζωή μας». Συμμετέχει ο δημοσιογράφος-δικηγόρος Διογένης Δημητρακόπουλος ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Αστερόπη Χαρίτιδου. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

o Πέμπτη, 21 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00. «Με δυο λέξεις και μια ρίμα φτιάχνω εύκολα ένα ποίημα». Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα ποίησης. Με τη βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου. Για Ε’ και ΣΤ’ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Πέμπτη, 21 Μαρτίου, ώρα 11:30- 13:00. «Μαθήματα υπολογιστών για αρχάριους». Με τον καθηγητή πληροφορικής Βαγγέλη Γκιμπερίτη. Μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες των Η/Υ και του διαδικτύου. Για ενήλικες. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης.
Για προεγγραφές και πληροφορίες στο τηλέφωνο 23210.98550. Σελίδα βιβλιοθήκης www.serrelib.gr

o Σάββατο, 23 Μαρτίου, ώρα 11:00-12:30. «Στην καρδιά της γαλλόφωνης τέχνης, η ζωγραφική του Vincent Van Gogh». Με αφορμή τη γιορτή της Γαλλοφωνίας, προσεγγίζουμε τη ζωή και το έργο του γαλλόφωνου ζωγράφου Vincent Van Gogh ο οποίος έζησε και αναπτύχθηκε καλλιτεχνικά στη Γαλλία. Παρατηρούμε τους πίνακές του, εμπνεόμαστε και δημιουργούμε τους δικούς μας πίνακες με πολλή φαντασία. Μαθαίνουμε βασικό λεξιλόγιο της τέχνης της ζωγραφικής στα γαλλικά με ψυχαγωγικό τρόπο και με την παρουσία Γάλλου εμψυχωτή. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses. Για ηλικίες 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Σάββατο, 23 Μαρτίου, ώρα 12:30-13:30. «Στο λόφο του παραμυθιού και των ιστοριών». Με την εκπαιδευτικό Βιργινία Ρόντση. Συναντιόμαστε στο λόφο του παραμυθιού και ταξιδεύουμε μαζί στην πανέμορφη και μακρινή Παραμυθοχώρα. Είσοδος Ελεύθερη. Για ηλικίες 4 – 7 ετών. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Τρίτη, 26 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:15. «Μαθαίνω και προστατεύω τα ζώα της περιοχής μου». Με τους εκπαιδευτικούς Ελευθερία Τσολάκη και Πασχάλη Γκίρμπα, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ποροΐων. Μέσα από ανάγνωση παραμυθιού και δημιουργικές δραστηριότητες στοχεύουμε στη γνωριμία και ευαισθητοποίηση των μικρών μας φίλων για τη ζωή στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Για νηπιαγωγεία και Α’ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Τρίτη, 26 Μαρτίου, ώρα 11:30- 13:00. «Μαθήματα υπολογιστών για αρχάριους». Με τον καθηγητή πληροφορικής Βαγγέλη Γκιμπερίτη. Μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες των Η/Υ και του διαδικτύου. Για ενήλικες. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης.
o Τετάρτη, 27 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00. «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίδιοι». Με την εκπαιδευτικό Στέλλα Κηπουρού. Μέσα από την ανάγνωση, το παιχνίδι και τη δημιουργικότητα, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη και θα ευαισθητοποιηθούν πάνω σε ζητήματα σεβασμού του συνανθρώπου και αποδοχής της διαφορετικότητας. Για τάξεις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Τετάρτη, 27 Μαρτίου, ώρα 19:30-20:45. Εκδήλωση: «Ας σκεφτούμε…» Αφιέρωμα στον Κορνήλιο Καστοριάδη (β’ μέρος). Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, και ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας, σας προσκαλούν στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον διανοητή Κορνήλιο Καστοριάδη. Θα εισηγηθεί ο καθηγητής φιλοσοφίας κ. Θεοφάνης Τάσης .Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

o Πέμπτη, 28 Μαρτίου, ώρα 11:30- 13:00. «Μαθήματα υπολογιστών για αρχάριους». Με τον καθηγητή πληροφορικής Βαγγέλη Γκιμπερίτη. Μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες των Η/Υ και του διαδικτύου. Για ενήλικες. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Σάββατο, 30 Μαρτίου, ώρα 11:00-12:30. «H Γερμανία σε απόσταση αναπνοής»! «Deutschland hautnah». Με την καθηγήτρια γερμανικών Μπουτσιούκα Μαρία. Θα γνωρίσουμε σημαντικές πόλεις της Γερμανίας μέσω βίντεο, διαδραστικών παιχνιδιών μουσικής και χειροτεχνιών. Αυτή τη φορά, την πόλη του Μονάχου. Με προεγγραφή. Για ηλικίες 8-12 ετών. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

o Σάββατο, 30 Μαρτίου, ώρα 12:30-13:30. «Στο λόφο του παραμυθιού και των ιστοριών». Με την εκπαιδευτικό Βιργινία Ρόντση. Συναντιόμαστε στο λόφο του παραμυθιού και ταξιδεύουμε μαζί στην πανέμορφη και μακρινή Παραμυθοχώρα. Είσοδος Ελεύθερη. Για ηλικίες 4 – 7 ετών. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

Ωρα

Μάρτιος 1 (Παρασκευή) - 30 (Σάββατο)

Τόπος

Δημόσια Βιβλιοθήκη

Νίκου Νικολάου 20, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.