«Δώστου μια καινούρια ζωή»-(3Rs: Reduce, Reuse, and Recycle!) - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών «Δώστου μια καινούρια ζωή»-(3Rs: Reduce, Reuse, and Recycle!) - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Νοέμβριος, 2017

.18ΝοέΟλη ημέρα.26«Δώστου μια καινούρια ζωή»-(3Rs: Reduce, Reuse, and Recycle!)(Ολη ημέρα) Πλατεία Ελευθερίας

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

«Δώστου μια καινούρια ζωή»
Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων
18-26 Νοεμβρίου 2017

Με το σλόγκαν «Δώστου μια καινούρια ζωή», ο Δήμος Σερρών (το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και η Δ/νση Καθαριότητας) συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, 18-26 Νοεμβρίου 2017, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους.

Εθνικός Συντονιστής των δράσεων πρόληψης και μείωσης των αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας EWWR www.ewwr.eu είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.)

Ο Δήμος Σερρών θέλοντας να εστιάσει στο τρίπτυχο της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης ειδών και αποβλήτων (3Rs: Reduce, Reuse, and Recycle!), να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους πολίτες μας, συμμετέχει στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων” διοργανώνοντας τις εξής εκδηλώσεις:

στις 19 Νοεμβρίου 2017, στην Πλατεία Ελευθερίας, ενόψει της ήδη προγραμματισμένης αθλητικής εκδήλωσης “Γύρος της πόλης των Σερρών”

  • α) θα διανείμει σακούλες ανακύκλωσης για ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε θέματα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας,
  • β) θα διανείμει πάνινες τσάντες για την προώθηση της εκστρατείας του Ε.Ο.ΑΝ. για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας
  • γ) θα διανείμει έντυπο υλικό της Ε.Ε.Α.Α., του Ε.Ο.ΑΝ. και της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. με οδηγίες ανακύκλωσης και
  • δ) σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού θα διοργανώσει εργαστήριο δρόμου για την επαναχρησιμοποίηση υλικών με το σύνθημα ”ΠΑΙΖΩ – ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ”  .

στις 20-24 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα:

“Δημιουργία του πράσινου σημείου στο Δήμο Σερρών”

και προώθηση του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

“Το χαρτί του μέλλοντος μας – Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία”.

 

Ωρα

Νοέμβριος 18 (Σάββατο) - 26 (Κυριακή)

Τόπος

Πλατεία Ελευθερίας

Πλ.Ελευθερίας, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.