Ιούνιος, 2016

.05Ιου(Ιου 5)10:00.08(Ιου 8)21:00ECO Festival 2016 Δήμου Σερρών10:00 - 21:00 (8) πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος  το ECO Festival Δήμου Σερρών θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Σερρών στο πρωην στρατόπεδο Παπαλουκά από την 5η Ιουνίου μέχρι την 8η Ιουνίου 2016. 

Χωρίς κανένα απολύτως κερδοσκοπικό στόχο και χωρίς εισιτήριο, το ECO FESTIVAL ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ διοργανώνεται στις Σέρρες από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού -Αθλητισμού Δήμου Σερρών και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήριο “ΑΡΤΙΟ” της ΚΕΔΗΣ και τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών με υπεύθυνη για τον συντονισμό την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Αθλητισμού- Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης κα Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου. Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ως εκ τούτου η διοργάνωση ECO FESTIVAL Δήμου Σερρών αποτελεί ένα πολιτιστικό γεγονός μοναδικό και ξεχωριστό για την πόλη μας αλλά και όλη την Ελλάδα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Στις δράσεις συμμετέχουν επίσης φορείς όπως ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η WWF Eλλάς, το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Σερρών, η Δ/νση Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Σ.Ε.Ο.-Τ.Τ. Σερρών, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών, το Κ.Π.Ε. Ποροϊων, το ΚΕΑΝ, ο Ερυθρός Σταυρός, ΔΗΚΕΔΗΠΕΘΕ Δήμου Σερρών, Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δήμου Σερρών, Όμιλος Σερρών για UNESCO, Αστροπύλη, Πράξις, Ιππικός Όμιλος Σερρών, εταιρείες ανακύκλωσης όπως η ΕΕΑΑ Α.Ε., ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε., Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου Α.Ε. κ.ά. αλλά και πολλοί εθελοντές με πειράματα, ζωγραφική και κατασκευές, παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, ποδηλατοδρομία, πεζοπορία και εθελοντικούς καθαρισμούς.

eco festival_progr2016_telc_Page_2_cr

eco festival_progr2016_telc_Page_2-2_cr

eco festival_progr2016_telc_Page_2-3

Ωρα

5 (Κυριακή) 10:00 - 8 (Τετάρτη) 21:00

Τόπος

πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά

Προύσης 68, Σέρρες