Νοέμβριος, 2016

This is a repeating event

.06Νοέ11:00.13:00Εκδηλώσεις ενημέρωσης «Χρόνια Νεφρική Νόσος – Ένας σιωπηλός κίνδυνος» σε Νιγρίτα και Μαυροθάλασσα11:00 - 13:00 Δημαρχείο Βισαλτίας

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την Χρόνια Νεφρική Νόσο και τους κινδύνους που εγκυμονεί η μη έγκαιρη διάγνωση της, η μονάδα αιμοκάθαρσης medialyse, μέλος του Ομίλου Νεφρολογικών Κέντρων  mesogeios διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και πρόληψης που θα πραγματοποιηθούν:

α) την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Νιγρίτας και

β) την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Μαυροθάλασσας με θέμα

“Χρόνια Νεφρική Νόσος – Ένας σιωπηλός κίνδυνος”.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και η πρόσκληση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα μείζον πρόβλημα υγείας που αποτελεί παγκόσμια απειλή για την δημόσια υγεία, με διαστάσεις επιδημίας.

Μελέτες τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη αποδεικνύουν ότι περίπου ένας στους 700 έως ένας στους 1.000 ανθρώπους υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση με το ποσοστό αυτό να είναι ακόμη μεγαλύτερο στις αναπτυσσόμενες και στις υπανάπτυκτες χώρες. Επιπλέον η συχνότητα της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου αυξάνει σε διαβητικούς, υπερτασικούς,  ηλικιωμένους και εμφανίζεται περισσότερο στις γυναίκες.

Οι ομιλητές κκ. Μιχαλόπουλος και Πλακογιάννης, ιατροί νεφρολόγοι στην μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης medialyse στις Σέρρες θα καταθέσουν επιστημονικές απόψεις για τα συμπτώματα, τις αιτίες που οδηγούν σε νεφρική ανεπάρκεια,  καθώς και την έγκαιρη διάγνωση, πρόληψη και αποτελεσματική θεραπεία της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου.

Ωρα

(Κυριακή) 11:00 - 13:00

Τόπος

Δημαρχείο Βισαλτίας

Νιγρίτα