Εκδήλωση: «…εις το επανιδείν», αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Ίσαρη - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών Εκδήλωση: «…εις το επανιδείν», αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Ίσαρη - Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Απρίλιος, 2017

26Απρ(Απρ 26)20:00(Απρ 26)20:00Εκδήλωση: «…εις το επανιδείν», αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Ίσαρη20:00 - 21:00 Δημόσια Βιβλιοθήκη

Περισσότερα

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον ζωγράφο, ποιητή, πεζογράφο και μεταφραστή Αλέξανδρο Ίσαρη.

Ο εκ Σερρών ορμώμενος καλλιτέχνης, επισκέπτεται ακόμη μια φορά τη γενέθλια πόλη του για να συναντήσει το φιλότεχνο κοινό της πόλης μας. Θα προλογίσει ο εικαστικός Βασίλης Βαφειάδης, ενώ ο ίδιος ο Αλέξανδρος Ίσαρης  θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο μεταφραστικό του έργο, σκιαγραφώντας τη σχέση συγγραφέα και μεταφραστή. Θα προβληθούν, επίσης, αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ «Αλέξανδρος Ίσαρης»-Εκπομπή «Παρασκήνιο»-Ε.Ρ.Τ.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, ώρα 20:00, στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

Ας σημειωθεί ότι ο καλλιτέχνης δώρισε πρόσφατα, μέσω της διαθήκης του, την προσωπική του βιβλιοθήκη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη των Σερρών. Θα τιμηθεί για την προσφορά του.

Οι διοργανωτές

  • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών,
  • Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης
  • Με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Χορηγός της εκδήλωσης: Νέκταρ

 

Σύντομο πορτραίτο του Αλέξανδρου Ίσαρη:

Ο Αλέξανδρος ΄Ισαρης γεννήθηκε στις Σέρρες. Με την πολύπλευρη προσωπικότητα και τη διαρκή παρουσία του σε πολλούς τομείς της πνευματικής δημιουργίας, θυμίζει τους καλλιτέχνες της Αναγέννησης, και από την άποψη αυτή, αποτελεί εντελώς ξεχωριστή περίπτωση στην πολιτιστική πραγματικότητα της Ελλάδος.

Ως αρχιτέκτων, πολεοδόμος, ζωγράφος, ποιητής, πεζογράφος, δοκιμιογράφος, μεταφραστής, φωτογράφος και γραφίστας, έχει αφήσει την καλλιτεχνική του σφραγίδα σε πάμπολλα έργα, αποκομίζοντας πολλά βραβεία.

Επί μισό αιώνα εργάζεται ακατάπαυστα, προσφέροντας τον εαυτό του και το ταλέντο του χωρίς να κάνει εκπτώσεις και συμβιβασμούς στην ποιότητα των έργων που φέρουν την υπογραφή του.

Από το 1978 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ωρα

(Τετάρτη) 20:00 - 21:00

Τόπος

Δημόσια Βιβλιοθήκη

Νίκου Νικολάου 20, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.