Δεκέμβριος, 2016

.11Δεκ19:00.19:30Εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Συλλόγου Βλάχων Ν.Σερρών “Γεωργάκης Ολύμπιος” στα “Αστέρια”19:00 - 19:30 Θέατρο Αστέρια

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Σαράντα ολόκληρα χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το 2016 ο Σύλλογος Βλάχων Ν. Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος», σαράντα χρόνια διαρκούς αγώνα για την προβολή της ιστορίας και των παραδόσεων, γεμάτα εκδηλώσεις, αναφορές και αφιερώματα, στα ήθη και τα έθιμα.

Την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 διοργανώνεται στο Δημοτικό Θέατρο “Αστέρια” εκδήλωση με αναδρομή στα 40 χρόνια του Συλλόγου μέσα από το λόγο, την εικόνα, το τραγούδι και το χορό.

Η αναδρομή θα ξεκινήσει με παρουσίαση υλικού από σημαντικές στιγμές-σταθμούς στην πορεία του Συλλόγου, εκδηλώσεις και δρώμενα που αναβίωσαν και παρουσίασαν τα μέλη του όλα αυτά τα χρόνια, καθώς η τρέχουσα γενιά είναι η τελευταία που έχει βιώματα από την όμορφη παράδοσή μας.

Έπειτα, θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια των Βλάχων των Σερρών από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, με την ορχήστρα του Νίκου Ζάρκου να πλαισιώνει την εκδήλωση.

Σε μια παράσταση που διοργανώνεται από τα μέλη του Συλλόγου των Βλάχων, η είσοδος αποφασίστηκε από το Δ.Σ. να είναι ελεύθερη, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην επέτειο της συμπλήρωσης των σαράντα χρόνων δημιουργικής πορείας του Συλλόγου είναι αφιερωμένο και το Ημερολόγιο του 2017.

Ωρα

(Κυριακή) 19:00 - 19:30

Τόπος

Θέατρο Αστέρια

Κωστοπούλου 6, Σέρρες