Σεπτέμβριος, 2017

.25Σεπ.01ΟκτΕκδρομή για να γνωρίσουμε το «άλλο» Άγκιστρο. Της φύσης και της ιστορίας.(Σεπτέμβριος 25) 07:04 - (Οκτώβριος 1) 08:45 Αγκιστρο

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Οι Σερραίοι γνωρίζουμε το ακριτικό Άγκιστρο για τα ζεστά νερά του, και τη χαλάρωση που προσφέρουν στο βυζαντινό λουτρό, καθώς και για το καλό φαγητό στις γραφικές ταβέρνες του χωριού.

Άγκιστρο όμως δεν είναι μόνο αυτά. Είναι και πρωτόγνωρες εμπειρίες στην ανεξάντλητη φύση και την ανεξερεύνητη ιστορία της περιοχής, που η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση μας καλεί να τα γνωρίσουμε, μέσα από τις εξορμήσεις που διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το «άλλο» Άγκιστρο

Πρώτη εξόρμηση για τη φθινοπωρινή περίοδο την Κυριακή 1/10/2017. Ανηφορίζουμε στο όρος Άγκιστρο (ή Τσιγκέλι) και ακολουθούμε προπολεμικά βαθύσκιωτα μονοπάτια, περπατούμε δίπλα σε ξεχασμένα αντιαρματικά εμπόδια του Β΄ Π.Π., περιηγούμαστε στις υπόγειες δαιδαλώδεις στοές του εγκαταλελειμμένου οχυρού «Τρεις Βρύσες», απολαμβάνουμε μπάρμπεκιου στη φύση και για grand finale … χαλαρώνουμε στο φημισμένο πέτρινο λουτρό του Αγκίστρου, με το ζεστό νερό –απευθείας από την καρδιά της γης-  στο κορμί και στις αισθήσεις.

Η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση ιδρύθηκε με πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων ανθρώπων της περιοχής, με στόχο  –μέσω του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού Agkistro Action που λειτουργεί (www.agkistroaction.gr)- να προσφέρει στους επισκέπτες πρωτόγνωρες και βιωματικές εμπειρίες, σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από την πλούσια φύση και τα έντονα σημάδια της ιστορίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Επόμενη εκδρομή : Κυριακή 1/10/2017

Σημείο αναχώρησης : 08:45 π.μ  μπροστά από το Εθνικό Στάδιο Σερρών

Κόστος : 20 € από Σέρρες (25 από Θεσσαλονίκη)

Αναλυτικό Πρόγραμμα εκδρομής & εγγραφές : www.agkistroaction.gr

Πληροφορίες : 6980138846

Ωρα

Σεπτέμβριος 25 (Δευτέρα) 07:04 - Οκτώβριος 1 (Κυριακή) 08:45

Τόπος

Αγκιστρο

Αγκιστρο, Σέρρες

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.